Srpski predstavnik na Eurosongu: Borim se s poremećajem ličnosti

Foto: Instagram

SRPSKI predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Black, otkrio je kako boluje od poremećaja ličnosti.

"Prije pet godina odlučio sam da se više ne želim baviti glazbom. Razočarala me publika u Srbiji, nisu me prihvatili. Sjećam se kako sam jednu večer sjedio sa svojim prijateljima, svirao klavir i napravio album inspiriran Davidom Bowiejem, Beatlesima i Eltonom Johnom. Snimio sam tada 30 pjesama. Bio je to jedan od onih trenutaka kada nešto radiš, a nisi toga svjestan. Imam psihički poremećaj kada mi je ponekad slaba svijest o stvarnosti", rekao je za Blic.

"Moje stanje se stručno zove F23.8, zapravo nema neki konkretan naziv, slično je poremećaju restrikcije osobnosti. Pustio sam tati neke svoje pjesme i on mi je rekao da moram odmah u Englesku. Sanjao sam o studiranju tamo, ali kad sam imao 18 godina, nismo si to mogli priuštiti, pa sam s 27 odlučio ići na sveučilište" rekao je. 

Ovo stanje također znači da osoba može vidjeti ili čuti stvari koje zapravo nisu tu i to varira. Restriktivni poremećaj osobnosti definira se kao gubitak kontrole nad emocijama. Osoba može biti impulzivna, odnosno može negativno utjecati na odnose s drugim ljudima.

 

Pročitajte više