Srpski voditelj nakon seksističkog pitanja liječnici: Ispričat ću se svima osim njoj

Screenshot: B92

NAKON brojnih kritika zbog seksističkog pitanja upućenog profesorici Dariji Kisić Tepavčević oglasio se i voditelj televizije B92 Oliver Jakšić.

Kaže da će se ispričati svim ženama, ali ne i epidemiologinji kojoj je pitanje postavio.

"Nisam je htio uvrijediti niti sam je uvrijedio. Ona je bila zatečena pitanjem, ali nije uvrijeđena. Snimili smo emisiju ranije, danas neće ići uživo, tako da sam se ja u tom uvodnom dijelu osvrnuo na tu priču. Nisam je htio uvrijediti, to nije bila ideja. Nisam htio da narod pomisli da imam nekakvih negativnih stavova prema ženama. Naprotiv, ideja je bila da se istakne značaj prije svega pripadnica ženskog spola koje su u prvim borbenim redovima. To je bila ideja. Sve drugo je pogrešno protumačeno", kaže Jakšić za Nova.rs.

"Vidim da su se pojavile i usporedbe na društvenim mrežama s Milunkom Savić, što i jest pozitivna usporedba. Sve sam to i ja mislio, u pozitivnom smislu naravno. Nisam mislio ništa negativno. To je bila ideja – da se na takav način istakne uloga žena u svemu ovome. Mislim da je Darijin odgovor doveo do toga da se to pitanje protumači kao seksističko. Moja ideja zaista nije bila takva", smatra on.

Na pitanje hoće li se ispričati iznenadio je odgovorom.

"Večeras ću se ispričati u uvodnom dijelu. Ako sam bilo koga uvrijedio na bilo koji način – ispričat ću se u emisiji. Iz toga sam izuzeo Dariju Kisić jer ona nije bila uvrijeđena", kaže.

Mnogi su na društvenim mrežama zbog uvredljivog pitanja tražili i otkaz za Jakšića.

"Prije nego što počnemo razgovor na bilo koju... Odnosno o bilo čemu drugom, hoću vas pitati kako je pala odluka da jedna dama ode u Niš, uz ministra Nedimovića, kada je najteže? Dakle, mnogi se pitaju zar to nije mogao biti netko iz struke, ali muškog spola. Naravno, uz sve poštovanje damama vezano za rodnu ravnopravnost i tako dalje, ali ovo je nešto najbliže ratnom stanju pa vas pitam, na liniju fronta je otišla jedna žena", pitao je on srpsku epidemiologinju i zamjenicu direktora Instituta za javno zdravlje "Dr. Milan Jovanović Batut" te izvanrednu profesoricu i autoricu više od sto znanstvenih radova.

Pročitajte više