Srušen svjetski rekord: Ovo je najskuplja božićna jelka

Foto: Instagram

UPRAVA hotela Kempinski Bahia pored Marbelle odlučila je tijekom nadolazećih blagdana zadiviti svoje goste luksuznom dekoracijom. Jelku je dizajnirala Debi Vigam, dama koja se proslavila kreiranjem potpetica vrijednih 15 milijuna dolara i svadbenom tortom vrijednom 75 milijuna američkih novčanica.

Na granama ove jelke sada se nalaze obični dijamanti, trokaratni ružičasti dijamanti, crno i bijelo drago kamenje, kao i ovalni dijamant vrijednosti od oko 5,5 milijuna dolara.

Popis dragocjenosti koje su prikačene na iglicama četinjača nije završen jer je pri kićenju upotrijebljen i safir od četiri karata, ali i nakit prestižnih dizajnera kao što su Bulgari, Cartier Chanel i Van Cleef & Arpels.

Od tradicionalnih ukrasa, na jelki su se našle umjetne pahulje, dobre vile i obični ukrasi koji nemaju vrijednost dragog kamenja. Ipak, dijamantska prašina, 24-karatno zlato i nojevo jaje još su jedan dokaz da se pri kićenju ove jelke nije štedjelo.

Pothvat koji je oduševio goste najavljen je još krajem studenoga, kada je menadžment hotela krenuo u ostvarenje skupog projekta. Svjetska akademija rekorda procijenila je ovu jelku na 15 milijuna dolara, što je stavlja na čelo liste najskupljih ikada.

U Guinnessovoj knjizi rekorda prvo mjesto još uvijek drži jelka iz Abu Dhabija koja vrijedi oko 11 milijuna dolara.

Pročitajte više