Stallone je zamalo umro na snimanju slavnog filma: "Poslao me u bolnicu na 9 dana"

Foto: Press

GLUMAC Sylvester Stallone prisjetio se udarca koji je dobio od glumca Dolpha Lundgrena zbog kojeg je poslan na intenzivnu njegu.

Govoreći u novom Netflixovom dokumentarcu Sly, glumac se osvrnuo na svoju nevjerojatnu karijeru i kako je od običnog tipa postao holivudska zvijezda, a priča o njegovoj karijeri ne bi bila potpuna bez razgovora o franšizi koja ga je učinila zvijezdom - Rockyju.

Stallone je objasnio da ga je, dok je snimao Rocky IV, Lundgren, koji je glumio antagonista Ivana Dragu, smrvio u prah. Stallone je rekao da se bojao da bi mogao umrijeti i završiti "razgovarajući s anđelima" nakon udaraca.

"Dolph Lundgren, on me smrvio. Kasnije te noći, srce mi je počelo oticati – što se događa kada srce udari u prsa. Tada mi je tlak skočio na 260 i mislili su da ću razgovarati s anđelima. Sljedeće što znam je da sam na intenzivnoj njezi, gdje sam okružen časnim sestrama", objasnio je Stallone tijekom dokumentarca.

"Dolph Lundgren me poslao u bolnicu na devet dana. Uglavnom sam to sažeo u Rockyju IV, kad si potučen na tlo i moliš se da te netko udari po bradi kako više ne bi patio, postoji mali glas u tebi koji govori: 'Daj mi još jednu rundu'", dodao je Stallone.

Glumac je ranije rekao da je, dok je snimao scene borbe, rekao Lundgrenu da zaboravi koreografiju te kako sumnja da je aperkat u rebra uzrokovao njegov odlazak u bolnicu kasnije te večeri. Unatoč nesreći, Stallone i Lundgren ostali su prijatelji i čak su zajedno glumili u drugim filmovima, uključujući nastavak Rockyja IV, Creed II. Lungren se također ranije šalio na račun incidenta.

"Samo sam slušao naredbe. On je bio gazda. Napravio sam ono što mi je rekao. Stallone stalno priča o tome, pa je možda u pravu. Otišao je u bolnicu, ali ne znam jesu li to moji udarci ili to što je bio prezaposlen kao režiser, glumac i pisac", rekao je Lundgren u razgovoru za Guardian 2022.

Pročitajte više