Stanarina im je skočila, a oni su smislili kako uštedjeti dovoljno da kupe kuću

Foto: Instagram

NAKON što su Catherine Coomans i njen partner Tom doznali da će im poskupjeti stanarina u Sydneyju, dosjetili su se načina na koji mogu uštedjeti novac.

Otkazali su najam stana, prodali namještaj koji su prikupili tijekom godina i kupili Toyotu Coaster iz 1997. Autobus im je pružio dom, ali i mogućnost da putuju.

Osamnaest mjeseci kasnije, mladi par koji vodi online trgovinu Kargow, uštedio je dovoljno da može dati polog za kuću u Blue Mountainsu. Iako planiraju kupiti kuću, nisu sigurni da će u njoj živjeti.

>>>Ne morate kupovati stan: Ovi ljudi su za 200.000 kuna stvorili savršen dom<<<

"Razmišljamo o tome da je iznajmimo na 12 mjeseci te da nastavimo putovati", rekla je Catherine za Daily Mail.

"Kad sam upoznala Toma, rekao mi je da mašta o kupovini autobusa i putovanju. Iz nekog razloga to smo stalno odgađali, no kad nam je stanodavac povećao stanarinu, znali smo da si je više ne možemo priuštiti jer smo netom prije pokrenuli web stranicu i nismo imali novca. Tada smo odlučili otkazati najam stana i kupiti autobus", rekla je.

Godinu i pol kasnije proputovali su cijelu Australiju. Troškove su srezali tako što nisu jeli vani, sami su si kuhali kavu i parkirali autobus u besplatnim kampovima.

"Te male uštede zaista se nakupe", kažu.

Dodali su da nemaju račune za telefone, već samo limit od 60 dolara mjesečno za internet. Gorivo plaćaju 17 dolara svakih šest tjedana, što znači da tjedno uštede 500 dolara.

Pročitajte više