Stankoviću u Nu2 dolazi pjevač kojem je nedavno zabranjen koncert u Puli

Foto: Instagram

NA FACEBOOK stranici Nedjeljom u dva objavljeno je ime gosta u idućoj emisiji. Aleksandru Stankoviću u studio dolazi Duško Kuliš, bosanskohercegovački pjevač narodne glazbe. 

Duško Kuliš dolazi Stankoviću u emisiju

Dolazak Duška Kuliša u emisiju je jasan - nedavna zabrana njegovog koncerta u Puli. Naime, na koncertu u pulskom Domu sportova Mate Parlov trebali su nastupiti, uz Duška, još i Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović. No gradonačelnik Pule Filip Zoričić nedavno je taj koncert zabranio. 

Gost emisije pjevač Duško Kuliš

Objavljuje Nedjeljom u 2Utorak, 21. ožujka 2023.

"Jednostavno, turbofolk glazba ne može biti u javnom prostoru Pule. Iza toga stojim i gotovo. Ovo je turbofolk glazba, nije narodna glazba", rekao je tada Zoričić za Index.

Sud zabranio koncert cajki

Zoričićevu odluku o zabrani gotovo rasprodanog koncerta potvrdio je i Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudac Damir Rabar. Prije nekoliko dana Duško, koji je rodom iz Kreševa, a živi u Splitu, oglasio se na Instagramu o zabrane nastupa. 

"Trideset i nešto godina u Lijepoj našoj stvari su postavljene tako da se, kad je u pitanju muzika, ne sluša glas naroda. Negirana je podjela na onu dobru i onu lošu muziku. Umjesto toga uvedena je jedna vrsta cenzure koja je kod mnogih uzrokovala nezadovoljstvo ponuđenim", napisao je, između ostalog, Duško. 

"Sve prođe jednoga dana, pa će proći i ovo. Nitko nama ne može zabraniti da volimo ono što volimo i da slušamo ono što želimo. Znam da se pitate kako je moguće da u članici EU, koja se kune u ljudska prava i slobode, u srcu demokracije, postoji i takvo nešto. Nažalost postoji", dodao je.

Pročitajte više