Stara priča, druga arena: Splitski branitelji istupili protiv Lepe Brene

STARA priča, druga arena: braniteljske udruge još jednom su se digle na noge kako bi pokušale zabraniti nadolazeći koncert kraljice narodnjaka u splitskoj Spaladium Areni. Zajednica Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije gradonačelniku Splita, s svi  znamo tko je on, poslala je zahtjev u kojem traži da se nastup Lepe Brene zabrani, baš onako kako su to tražile i udruge branitelja formirane na kontinentu.

Za Slobodnu Dalmaciju to je potvrdio i predsjednik predsjednik ZUHVIDR-e, Kristian Petrić. "Odgovorno tvrdim ispred 13 udruga kako će se na dan koncerta pred Arenom okupiti sigurno 30 do 40 tisuća ljudi, a tada ćemo vidjeti što će se dogoditi", kaže. Kaže i kako branitelji neće dozvoliti da se koncert uopće održi, ili da se za takvu svrhu koriste gradski prostori, a za gradonačelnika Keruma, koji se još uvijek nije oglasio, vjeruju da dijeli njihov stav.

Brena ne može, Balašević i Čolić mogu!


To objašnjavaju tvrdnjom da je, bez obzira na održani zagrebački koncert, Split još uvijek osjetljiv na blisku (ratnu) prošlost te tvrde kako se ne može i ne smije dozvoliti osobama koje su veličale agresora za vrijeme rata nastup u Lijepoj našoj. Međutim, zanimljivo je to da se koncertima Zdravka Čolića ili primjerice, Đorđa Balaševića ne protive, iako, barem ovaj potonji, svoje državljanstvo s Lepom Fahretom Jahić, dijeli.

Ipak, Brena je svoj nastup u Areni Zagreb popunila do posljednjeg mjesta, a publika, kako smo vidjeli, nije bila razočarana. Uz to, uspjela je odvojiti vremena za našeg stručnjaka za živuće legende, Zvonka Alača, koji je s kraljicom narodnjaka ugodno proćaskao i otkrio nam neke o Breni nepoznate činjenice. O čemu su pričali prisjetite se ovdje!

Pročitajte više