Stari pervertit, maloljetnice i bolesna pravila: Što se krije iza priča o seks kultu slavnog pjevača

Foto: Press

OTKAD su se, prije dva tjedna, pojavile priče o navodnom seksualnom kultu poznatog R&B pjevača R. Kellyja, mediji se ne prestaju baviti ovom bizarnom pričom koja je savršeno oživjela inače suhu sezonu kiselih krastavaca.

Kao što je otprije poznato, roditelji nekoliko djevojaka tvrde da je pjevač "zarobio" njihove kćeri u svojim kućama u Atlanti i Chicagu, "isprao im mozak" te ih protiv njihove volje drži nekoj vrsti kulta.

Djevojke tvrde da su sretne

Djevojke pak tvrde da to nije istina i da s pjevačem žele ostati. Jedna od njih, Jocelyn Savage, za TMZ je izjavila: "Samo želim izjaviti da sam sretna, da mi mozak nije ispran ili bilo što slično. Optužbe su izmakle kontroli , a svojim roditeljima i ostatku svijeta želim reći da sam u redu".

Reagirala je i Kellyjeva odvjetnica Linda Mensch koja je za People Magazine izjavila da su ove optužbe uznemirile njezinog klijenta koji demantira sve napise i dodaje da će one koji blate njegovo ime odvesti pred sud kako bi dokazao da se radi o neosnovanim optužbama.

Što se događa iza zatvorenih vrata?

Treba precizirati i da roditelji djevojaka njegov "harem" nazivaju "kultom", a radi se o šest djevojaka od kojih je jedna, 31-godišnjakinja, zadužena da sve novopridošle djevojke obuči u tome kako Kellyja seksualno zadovoljiti.

Jedna od njih je i njegova 19-godišnja djevojka Halle Calhoun koja se s Kellyjem pojavljivala i u javnosti (što je rijetkost), tu je i glazbenica iz Atlante s kojom je Kelly u vezi otkad je imala 19 godina i 18-godišnjakinja iz Floride koja je njegova "djevojka broj 1".

Svoje tinejdžerice naziva "bebama", one ga moraju nazivati "taticom", zaplijenio im je mobitele, ne smiju napuštati kuću bez njegova dopuštenja, moraju se odijevati onako kako on želi, fizički ih kažnjava ako prekrše njegova pravila, kad su drugi muškarci u prostoriji moraju biti pristojno odjevene i ne smiju ih gledati, ali odnose sa svojim "bebicama" navodno redovito snima i snimke pokazuje prijateljima.

No, valja dodati i da su sve djevojke punoljetne i imaju pravo upuštati se u veze bez obzira na to koliko netradicionalno nekima djelovale.

Od braka s 15-godišnjakinjom do seksa s 13-godišnjakinjom

S druge strane, koliko god se ova priča nekima činila nategnuto i pretjerano, mnogi će se složiti da u slučaju R. Kellyja ništa nije nemoguće. Štoviše, Jim DeRogatis koji je za BuzzFeed objavio članak koji je i pokrenuo lavinu reakcija, više od deset godina prati problematičnog pjevača kojem ovo nije prvi susret s optužbama za seksualni "nestašluk".

Otprije je poznato da je Kelly još devedesetih ušao u brak s tada 15-godišnjom R&B zvijezdom Aaliyah za koju je napisao i producirao album znakovitog imena "Age Ain't Nothing But a Number".

Godinama kasnije isplivala je i snimka seksa s 13-godišnjakinjom (po kojoj je i pišao) u medijski popraćenom slučaju koji je okončan oslobađajućom presudom za pjevača, a tijekom godina skupio i desetak tužbi za seks s maloljetnicama koje je uredno rješavao izvansudskim nagodbama.

Djevojke su potpisivale i ugovore o tajnosti u trenutku kada bi prihvatile nagodbu pa se o njegovom statusu pedofila oduvijek pričalo samo u kontekstu tračeva, uz obavezni prefiks "navodni" kako bi se izbjegle tužbe iako je u ovoj fazi već kristalno jasno da za njegove seksualne preferencije ne postoji drugi naziv jer da nije prijašnjih susreta s maloljetnicama, ovo se ni po čemu ne bi razlikovalo od onoga što radi, primjerice, Hugh Hefner.

Kad R. Kelly "pomaže"

Na umu valja imati i "grabežljivu" prirodu njegovih odnosa s mladim djevojkama koje s 50-godišnjakom ulaze u vezu uglavnom zbog karijere. Ukratko, Kelly im obeća da će im pomoći, ali sve se na kraju svede na seks. Timothy Savage, otac jedne od djevojaka, bio je uvjeren da će Kelly pomoći njegovoj kćeri da uspije, ali to se nije dogodilo i to je navodno i potaklo sve ove optužbe.

I dok s jedne strane pršte optužbe, R. Kelly neometano odrađuje svoju turneju kao da se ništa nije dogodilo. Na kraju krajeva, ovo je sasvim normalno ponašanje jer koliko god razlika u godinama bila velika, radi se o punoljetnim osobama. Njegovi bivši suradnici (bilo tko na potezu od JAY-Z-ja i 50 Centa do Lady Gage i Pharrella) odbijaju komentirati optužbe, a tek se rijetki, poput repera Vica Mense, tu i tamo osvrnu na činjenicu da se radi o čovjeku koji već godinama radi stvari zbog kojih bi mnogi drugi već odavno završili iza rešetaka.

"R. Kelly je ološ i jako prljav čovjek. Mora biti doživotno zatvoren", bio je kratak i jasan Mensa.

Novi Bill Cosby?

I dok će mnogi bez zadrške počastiti Kellyja raznoraznim epitetima, postoje i oni koji u cijeloj ovoj priči ne vide problem baš kao ni njegovi brojni fanovi kojima ne pada na pamet bojkotirati njegove koncerte iako se prodaja karata smanjila otkako se skandal pojavio u medijima.

Primjerice, redatelj John Singleton samo je kratko izjavio da ne vidi kontroverzu jer je Kelly samo čovjek "koji ima puno djevojaka" te da se radi o punoljetnim osobama koje biraju vezu s njim.

No, što se slavnih tiče, Singleton je jedini koji je odlučio stati na njegovu stranu. Ostali se mudro drže po strani i ne žele se petljati s pričom koja bi se, tvrde neki, mogla pretvoriti u novi slučaj nalik onom Billa Cosbyja.

Naime, iz dana u dan sve je više djevojaka koje izlaze s pričama o neugodnim susretima s Kellyjem, a hoće li se sve pretvoriti u još jedan golemi skandal, pokazat će vrijeme. Sočnih detalja očito ne nedostaje.

Pročitajte više