Steven Spielberg nahvalio Toma Cruisea: Maverick je spasio cijelu filmsku industriju

Screenshot: Twitter

SLAVNI redatelj Steven Spielberg nahvalio je Toma Cruisea i njegov film Top Gun: Maverick koji ga je lansirao na vrh liste najplaćenijih glumaca na svijetu. Redatelj i glumac susreli su se na svečanom ručku nominiranih za Oscar 2023., a snimka njihovog razgovora širi se Twitterom.

"Spasio si guzicu Hollywooda"

Impresioniran uspjehom filma, Spielberg je, nakon što se prisno zagrlio s glumcem, rekao Cruiseu: "Napravio si prekretnicu... Spasio si guzicu Hollywooda." Cruise je na to skromno pognuo glavu, a Spielberg je nastavio: "Ozbiljno, Maverick je možda spasio cijelu filmsku industriju."

Podsjetimo, novi Top Gun 12. je najuspješniji film svih vremena koji je zaradio 1.48 milijardi dolara na svjetskim kinoblagajnama i ujedno je najuspješniji Cruiseov film.

Svađa iz prošlosti

Inače, Spielberg i Cruise u prošlosti su surađivali na filmovima, uključujući film Specijalni izvještaj iz 2002. Prema brojnim navodima, glumac i redatelj su se posvađali na snimanju filma Rat svjetova.

Razlog svađe bili su marketinška kampanja za film i Cruiseovo bizarno ponašanje kod Opre koje se redatelju nije svidjelo. Nakon toga više nikad nisu surađivali na projektu, no čini se da je ratna sjekira sada zakopana.

Pročitajte više