Stilisti, pazite se - stiže Brüno!

BRÜNO, treći po redu urnebesni alter ego britanskog židovskog glumca i komičara Sache Barona Cohena izazvao je pravu pomutnju na filmskom setu u Kansasu, gradu koji je jedna od stanica gdje se snima film. Tamošnje lokalne novine su objavile kako "europski čovjek" na noge diže cijelo osiguranje jer u uskim kratkim tajicama pleše i urla u lobiju aerodroma Wichita.

Naime, u tijeku je snimanje novog Sachinog filma "Brüno" u kojem se fabula vrti oko austrijskog homoseksualnog lifestyle reportera, supermodela i modnog prezentera koji je, baš kao Sachina dva prethodna lika, majstor provokacije. Brünove neizbježne teme su moda i homoseksualnost, a najčešći sugovornici modni gurui, republikanci u američkim vukojebinama i primitivni te zadrti konzervativni vjernici koji uvijek postavljaju besmislena i glupa pitanja.

Brüno kao reporter na Austrijskom gej kanalu

U filmu će se u desnom gornjem kutu ekrana, za vrijeme kada će Brüno intervjuirati svoje sugovornike, pojavljivati logo ÖJRF, odnosno Österreichischer Jungen Rundfunk, odnosno Austrian Boys Broadcast, odnosno Austrijski gej kanal. Film producira zajedno s kolegom Jayem Roachom, a troškovi snimanja se procjenjuju na 25 milijuna dolara. No, svaki uloženi cent će se ovim sjajnim komičarima isplatiti, jer je holivudska filmska kuća Universal Pictures za više od 42 milijuna dolara već osigurala prava na prikazivanje filma.

Ali G, prvi alter ego glumca Sache Barona Cohena, poznat je po "Jagshemashu" - spoju poljskog, engleskog i ruskog jezika, a Borata je publika upamtila po hebrejskom jeziku, dok će Brünu zasigurno najbolje pamtiti po sprdnji s njemačkim, odnosno, austrijskim jezikom. Tako će Brüno za "da" govoriti "Ach-Ja", a za "ne" - "Nicht-Nicht".

To ponavljanje riječi neodoljivo podsjeća na jedan intervju kada je Sacha u ulozi Ali G-ja razgovarao s bivšim tajnikom UN-a Boutros Boutros-Ghalijem kojeg je cijelu emisiju zvao "Boutros Boutros Boutros Boutros Ghali".

Sacha rasturao u židovskoj igri Ga Ga

Sacha Baron Cohen se rodio u Stainesu u blizini Londona. Pohađao je privatnu školu Haberdashers Aske's School u Elstreeju nakon koje je upisao studij povijesti na prestižnom britanskom sveučilištu Cambridge. Pored svih obaveza na sveučilištu, počeo se aktivno baviti glumom. Ubrzo je shvatio kako se zaljubio u kazališne daske. Odgovoran kakav jest, nije ni zanemarivao obaveze u židovskom pokretu mladih Habonim Dror za kojeg je postigao iznimne rezultate kao igrač neobične igre Ga Ga. Radilo se, naime, o igri koja podsjeća na graničara, a izvodila se u zatvorenom oktogonalnom području gdje je cilj bio pogoditi protivnika u područje ispod koljena.

Pored svega što je prošao ne čudi da mu ideje za njegove komičarske istupe padaju "s neba". Pristojan, odgojen, visoko obrazovan, inteligentan i iznimno talentiran glumac i komičar, Sacha Baron Cohen, postaje planetarno popularan kada se pojavio u ulozi Ali G-ja, bijelog kulera i hip-hopera koji "na pik" uzima sve redom - glumce, političare, milijardere i celebrityje.

L.V.

Pročitajte više