Stiže dokumentarac o suđenju Deppa i Heard: Neka gledatelji sami odluče kome vjeruju

Foto: EPA

DVODIJELNI dokumentarac o suđenju za klevetu glumca Johnnyja Deppa protiv bivše supruge Amber Heard bit će objavljen 19. rujna na Discovery+.

Pod naslovom Johnny vs Amber: The US Trial, dokumentarac sadrži intervjue s Deppovim odvjetnicima, pravnim stručnjacima i novinarima, zajedno sa snimkama iza kulisa suđenja koje je održano između travnja i lipnja ove godine, piše NME.

Prva epizoda će istražiti Deppovu stranu događaja, pokrivajući njegovo “nasilno djetinjstvo i ovisnosti o drogama” i predstavljajući “alternativnu verziju događaja koji pokazuju da je Johnny i sam žrtva obiteljskog zlostavljanja”.

U drugoj epizodi detaljno će prikazati Heard, uključujući "njezin detaljan opis navodnog seksualnog napada prvi put ispričan pred kamerom" i kako su je "zagovornici Deppa nemilosrdno napali putem društvenih medija", kako je navedeno u priopćenju za javnost.

"Serija daje forenzički prikaz ključnih dokaza i prekretnica slučaja s obje strane, dopuštajući gledateljima da sami odluče kome vjerovati", stoji u službenom sinopsisu serije Johnny vs Amber: The US Trial.

Depp dobio 10 milijuna dolara odštete

Depp je tužio Heard za klevetu zbog autorskog teksta iz 2018. u The Washington Postu, gdje je govorila o tome da je preživjela obiteljsko nasilje. Iako se njegovo ime ne spominje u članku, Deppovi odvjetnici tvrdili su da lažno implicira da ju je on seksualno i fizički zlostavljao u njihovom braku. Heard je podnijela protutužbu, tvrdeći da je pokrenuo klevetničku kampanju protiv nje.

Suđenje je završilo u lipnju tako što je porota stala na stranu Deppa, kojem je dodijeljeno 10 milijuna dolara odštete i 5 milijuna dolara kaznene odštete. Heard je dobila 2 milijuna dolara za protutužbu protiv Deppa.

U srpnju je Heard podnio službenu obavijest da se žali na ishod suđenja. Njezin glasnogovornik rekao je: "Vjerujemo da je sud napravio pogreške koje su spriječile pravednu i poštenu presudu u skladu s prvim amandmanom. Stoga se žalimo na presudu."

Pročitajte više