Što bi Kurt rekao na ovo? Pamučne majice s printom Nirvane prodaju se i za 3550 eura

Foto: Press

NOVA kolekcija luksuznog brenda Yves Saint Laurent sadrži i vintage majice kratkih rukava s likom legendarnih glazbenika poput Kurta Cobaina i Elvisa Presleya.

Cijene majica s likom Cobaina ili naslovnicama albuma Nirvane kreću se od 550 pa sve do 3550 eura. Rekorderka među majicama po cijeni (3550 eura) je ona s naslovnicom albuma Incesticide. Riječ je o tamnosivoj majici kratkih rukava i ispranog izgleda.

Slijedi ona s naslovnicom albuma In Utero koja košta 2700 eura, a zatim Sliver po 1690 eura. Po 1090 eura prodaju se majice s fotografijama Kurta na koncertima.

Majice su 100% pamuk, a uz njih stoji napomena da "brend ni na koji način nije povezan s glazbenicima".

Inače, Cobain je za života bio doživljavan kao osoba koja prezire komercijalizaciju glazbe. Često je naglašavao da mrzi davati intervjue i sudjelovati u "promociji benda". Ipak, postoje mnogi koji tvrde da je Kurt samo izgledao tako. "Ispod fasade nevoljke rock zvijezde, Cobain je bio vidljivo uključen u stvaranje međunarodnog uspjeha Nirvane i održavanje vanjskog imidža benda", napisao je Danny Goldberg, bivši glazbeni menadžer Nirvane, u svojoj knjizi Serving the Servant.

Ostaje samo nagađati što bi Cobain rekao na ovakve cijene pamučnih majica s njegovim likom.

Pročitajte više