Što će Baby Lasagna pjevati na svojim koncertima?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

MARKO Purišić aka Baby Lasagna je u manje od 12 sati rasprodao tri datuma na zagrebačkoj Šalati, a neki se pitaju koje bi pjesme trebao pjevati na koncertima, s obzirom na to da su na YouTube kanalu pod njegovim umjetničkim imenom dostupne samo tri pjesme. Evo što će Marko pjevati na svojim koncertima. 

Rim Tim Tagi Dim

Neizostavan dio njegovog repertoara je pjesma s kojom je napravio povijesni uspjeh Hrvatske na Eurosongu (osvojio je 2. mjesto). Naravno, riječ je o hitu Rim Tim Tagi Dim. Inače, pjesma ima 5.1 milijun pregleda na YouTube kanalu Baby Lasagne. 

IG BOY

Druga pjesma je IG BOY, objavljena prije šest mjeseci na YouTubeu, u kojoj opisuje Instagram kulturu, tj. želju za slavom. Broji više od 500 tisuća pregleda. "Ja sam tek ovo otkrila! Brutalno je dobra pjesma! Najbolji mi je ovaj rock refren, e predobro", "Ovaj tip ima za ponudit puuuuuno više od jednog hita s Eurosonga. Bravo, samo naprid!" komentirali su njegovi obožavatelji. Redateljica spota je Markova zaručnica Elizabeta Ružić. 

Don't hate yourself, but don't love yourself too much

Treća pjesma je Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much, koja je objavljena prije četiri mjeseca na YouTubeu. Marko u pjesmi pjeva o tome kako se u životu ne treba sabotirati kritiziranjem sebe te da treba "ostati na zemlji" jer smo na kraju dana svi isti. Kao i u pjesmi IG BOY, redateljica spota je Ružić. "Kako ga Marko lijepo zapakira i objasni uz catchy pjesmicu! Brutala!", "Njegovo vrijeme tek dolazi. Iznimno je nadaren i čvrsto stoji na zemlji", hvale ga fanovi. 

Sve tri pjesme nalaze se na Markovom albumu Demons & Mosquitos, čiji se izlazak očekuje na jesen, a organizatori najavljuju da će Purišić na koncertima na Šalati predstaviti i ostatak albuma prvijenca. 

Ne daj mi Oče (Jeremija)

Marko je napisao i snimio duhovnu pjesmu Ne daj mi Oče (Jeremija) koja ima skoro 30 tisuća pregleda. U opisu su napisane riječi pjesme (refren: "Ne daj mi Oče da živim po svom, isprazne strasti caruju nada mnom. Ne daj mi Oče da sudim si sam, bez tvoje Riječi kao led propadam, Aleluja!"), ali komentari korisnika nisu dopušteni. 

Grupa Bastion -  Dajem ti sad

Marko je s grupom Bastion snimio svoju prvu pjesmu Dajem ti sad, koja je objavljena na YouTubeu 2018. godine. Pjesma je nastala u suradnji s prijateljem i bivšim kolegom Markom Matijevićem Sekulom. "Iako pjesma Dajem ti sad nije prva pjesma koja je pisana za Bastion, prva je pjesma za koju Purišić kaže da je bila dovoljno "hrabra“ da prekrije njegov strah od izdavanja", pisali su prije šest godina iz Menarta. 

Grupa Bastion - Tebe tražim

Njihova druga stvar je bila Tebe tražim, koja je također bila objavljena prije šest godina na YouTubeu. "Stvarno gdje se ovaj dečko skrivao sve ove godine", "Ne prestaje iznenađivati", "Meni nije jasno kako ovakve pjesme prolaze ispod radara, a plasiraju se trivijalne", pisali su u komentarima obožavatelji. Purišić potpisuje glazbu, tekst i aranžman pjesme s kolegom Markom. 

Bend Manntra

Na YouTubeu je dostupno i nekoliko studijskih albuma Manntre, u kojoj je Marko bio prvi gitarist od 2011. do 2016. pa zatim ponovno od 2018. do 2022. godine, a bio je i koautor nekih Manntrinih pjesama. 

Album prvijenac

Do prvih samostalnih koncerata u rujnu Baby Lasagna mogao bi objaviti i svoj album prvijenac koji će vjerojatno činiti najveći dio njegovog koncertnog repertoara.

Album, čiji se izlazak očekuje na jesen, zvat će se Demons & Mosquitos. 

Plenković: Baby Lasagni nudimo nagradu od 50.000 eura, Lasagna: Donirajte novce

Podsjetimo, Andrej Plenković je Lasagni ponudio da ga vlada nagradi s 50 tisuća eura zbog uspjeha na Eurosongu, no on je to odbio. Marko je zamolio da se novac donira u dobrotvorne svrhe, a njegova odluka oduševila je Hrvate, ali i brojne fanove iz susjedstva te one diljem Europe. 

"Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći", napisao je Marko.

"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i u ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", poručio je.

Pročitajte više