Što duže to bolje: Otkriveno na što se žene najviše pale kod muškaraca (i jako će vas iznenaditi)

Foto: Instagram

MISLILI ste da žene padaju na mišiće, dobru kosu ili blistave zube? Posljednje istraživanje u kojemu je sudjelovala 341 žena pokazalo je da biste mogli biti u krivu.

Naime, pokazalo se da žene najviše privlače muškarci s dugim nogama. Da, dobro ste pročitali. Znanstvenici tvrde da je to zato što tipovi s dužim nogama imaju veće izglede da budu zdraviji i bogatiji. 

Po uzoru na stvarne muškarce računalno su stvorili slike frajera i pitali 341 ženu da poredaju te muškarce po privlačnosti. Najbolje su prošli frajeri čije su noge bile duže od prosjeka, piše The Sun. 

Duge noge su znak visokog ekonomskog statusa, robusnosti i kvalitetne prehrane, tvrde znanstvenici. Kratke noge pak mogu biti povezane s dijabetesom, srčanim bolestima, visokim krvnim tlakom te demencijom pa instinkt govori ženama da se odmaknu od tog genetskog spoja.

No, da se svi vi visoki ne umislite, znanstvenici tvrde da je i ekstremna visina također znak "loših" gena. 

Rezultati istraživanja objavljeni su u magazinu Royal Society Open Science.

No, samo duge noge neće vam pomoći da zavedete baš svaku ženu jer je, primjerice, nedavno istraživanje provedeno na Sveučilištu Griffith pokazalo da su ženama najprivlačniji muškarci koji izgledaju snažno u gornjem dijelu tijela, odnosno muškarci sa širokim ramenima, muškarci koji su fizički spremniji te koji izgledaju kao da imaju snažniji stisak.

Pročitajte više