Što hetero žene u sretnom braku tjera na lezbijski seks?

Ilustracija: 123Rf

PRIJE oko tjedan dana autorica megahita Jedi, moli, voli, Elizabeth Gilbert objavila je da se rastaje od svog dugogodišnjeg supruga Josea Nunesa kako bi bila u vezi sa svojom najboljom prijateljicom, Rayyom Elias.

Emocije između dvije žene tinjale su godinama, no Elizabeth se odlučila na drastičnu promjenu nakon što je njena prijateljica teško oboljela od raka - tada je, kako kaže, shvatila kako nema vremena zauvijek preispitivati je li njihova ljubav samo platonska.

Kako piše Daily Mail, sve je veći broj razvoda heteroseksualnih parova do kojih dolazi zbog toga što je žena, često u srednjim godinama, otkrila da ima sklonosti prema suprotnom spolu - unatoč naizgled sretnom braku, solidnom seksualnom životu i činjenici da je nikada prije nije privlačio isti spol.

Mahom su u pitanju veze upravo sa bliskim ili najboljim prijateljicama. Jedan dio takvih veza ubrzo propadne, zajedno s prijateljstvom, a brak ipak opstaje budući da su muževi skloniji oprostiti takvu nevjeru od prevare s muškarcem. No, sve više žena srednjih godina odlučuje se na dramatičan korak. Stručnjaci tvrde da je u pitanju kombinacija znatiželje, želje za promjenom, dosade u braku i bliskosti s prijateljicama kakve ne mogu postići sa suprugom.

"U 40-tim godinama više ne trebamo muškarce kao očeve, djeca su nam već odrasla i imamo više zajedničkog sa ženama no s muškarcima. Ponekad to preraste u fizičku vezu i žene koje nikada nisu sebe smatrale lezbijkama završe u krevetu s prijateljicom. Nažalost, to mijenja prijateljstvo, a često znači i početak njegova kraja. Žene bi trebale odvojiti svoje emocionalne potrebe od seksualnih, jer bliskost ne znači nužno i seksualni oblik ljubavi", kaže britanska novinarka Tess Stimson, čiji brak je također jedva preživio njenu lezbijsku aferu.

Pročitajte više