Što jesti (a što ne jesti) prije seksa?

Foto: Shutterstock

HRANA utječe na sve fizičke performanse, pa tako i na seks. Lista namirnica koje se ne bi smjele konzumirati prije seksa, kao i onih koje se preporučuju, česta je tema, no, popis varira i stalno se nadopunjuje.
 
Nije na odmet ponoviti da prije seksa treba svakako izbjegavati gazirane i slatke napitke (riječ je o rafiniranom šećeru, naravno, prirodni sokovi su poželjni), fast food, slatkiše i pržene krumpiriće, preporučuje Elite Daily.
 
Ove namirnice zbog visoke razine šećera i zasićenih masnih kiselina, kao i zbog kojekakvih konzervansa, smanjuju libido. 
 
Na listi namirnica koje nisu preporučljive za konzumiranje prije seksa je i sladoled. Šećer je i ovdje najveći problem, a ako vam se baš jako jede nešto slatko i gladno, rashlađeno voće i smrznuti jogurt nisu loša zamjena.
 
Tjestenina također, nažalost, nije najbolji suradnik. Visoka razina ugljikohidrata u određenoj je mjeri dobra jer daje energiju, no, generalno, bolje ju je zamijeniti nečim manje kaloričnim. No, manje je zlo od gore navedenih namirnica.
 
Keksi s maslacem također nisu prijatelji dobrog seksa. Visoki udio masti i ugljikohidrata pravi je kaos za hormone.
 
Što onda jesti? Odgovor ima magazin Nerve.
 
Prvi na popisu su orasi. Ne samo što su iznimno zdravi i što imaju odličan omjer nezasićenih masnih kiselina, ugljikohidrata, minerala i vitamina, nego su i prava energetska bomba i poznati afrodizijak.
 
Sjemenke i mahunarke također su na ovom popisu, a posebno se preporučuju za žene. Sadrže arginin, osnovnu amino-kiselinu koja pojačava seksualnu želju i osjećaj zadovoljstva.
 
Nerve preporučuje i mediteransku kuhinju: jer je (uglavnom) lagana i zdrava, a i, ono najvažnije, brojne namirnice koje čine mediteransku kuhinju su afrodizijaci.

Pročitajte više