Sto mladih parova održalo grupno vjenčanje u balonima na vrući zrak, sudjelovao i Balon klub Zagreb

Foto: Press

OVIH dana se u gradu Wuhanu u Kini održava međunarodno okupljanje balona "FAI World Fly-­In Expo" i "2017 International China Hot Air Balloon Open", na kojem uz malobrojne strane ekipe sudjeluju i supružnici Marija i Tom Mikloušić iz Balon kluba Zagreb, začetnici suvremenog balonaškog sporta u Hrvatskoj.

Sudjelovanje na ovom eventu iznimna je čast jer vrlo malo ekipa iz zapadnih zemalja je pozvano za sudjelovanje, a vrhunac eventa bilo je grupno vjenčanje u kojem je 100 mladih parove iz Wuhana reklo sudbonosno da u košari balona, i time oborilo rekord kao najveće grupno vjenčanje u balonu ikada.

Kinezi inače imaju tradiciju organiziranja grupnih vjenčanja, pa tako i onih u balonu, a prošle godine je održano jedno u kojime je 50 parova zaplovilo u brak leteći u balonu na vrući zrak.

Ovo je treće sudjelovanje u rušenju rekorda za pilote Balon kluba Zagreb ove godine, koji su u travnju sudjelovali u najvećem preletu balona preko kanala La Manche iz Dovera u Calais, i ponovo u srpnju u gradu Metz u Francuskoj poletjeli i najvećem masovnom uzlijetanju balona na svijetu. 

Pročitajte više