Što se događa? Nakon Muskovog preuzimanja nestaju tisuće profila na Twitteru

Foto: Profimedia

TISUĆE korisnika napuštaju Twitter otkako ga je kupio Elon Musk, ali tisuće mu se i pridružuju.

Prema NBC-ju, bivši američki predsjednik Barack Obama, s računom s najviše pratitelja na Twitteru (131.7 milijuna), izgubio je njih više od 300.000 nakon vijesti da je Musk kupio Twitter. Pjevačica Katy Perry, treća najpraćenija, izgubila je više od 200.000 pratitelja. Iz Twittera kažu da te promjene dolaze očekivano zbog zatvaranja tisuća računa na Twitteru.

S druge strane, američki desničari i konzervativni političari iz svih dijelova svijeta dobivaju nove pratitelje. Tako je Marjorie Taylor Greene za jedan dan dobila više od sto tisuća novih pratitelja, dok je brazilski predsjednik Jair Bolsonaro za jedan dan dobio 90 tisuća novih pratitelja.

Iako Twitter nije naveo točan broj računa koji su deaktivirani ili aktivirani od ponedjeljka, tvrtka je potvrdila da istražuje "nedavne fluktuacije u broju pratitelja".

"Iako nastavljamo poduzimati mjere na računima koji krše našu politiku o spamu, što može utjecati na broj sljedbenika, čini se da su ove fluktuacije u velikoj mjeri rezultat povećanja broja kreiranja i deaktiviranja novih računa", rekli su iz Twittera za NBC.

Musk želi obrisati spam-botove i govori o slobodi govora na Twitteru

"Sloboda govora temelj je funkcionalne demokracije, a Twitter je digitalno gradsko središte na kojem se raspravlja o pitanjima od vitalnog značaja za budućnost čovječanstva", rekao je Musk u priopćenju za javnost objavljujući preuzimanje.

"Također, želim učiniti Twitter boljim nego ikad tako što ćemo poboljšati proizvod novim značajkama, učiniti algoritme otvorenim za povećanje povjerenja, pobijediti spam-botove i autentificirati sve ljude", zaključio je Musk na dan kad je preuzeo Twitter.

Pročitajte više