Što se dogodilo s regionalnim instant zvijezdama kada su završile talent show emisije?

Screenshot: YouTube

OTKAKO su se početkom novog tisućljeća na televiziji pojavile emisije koje traže nove talente kroz njih je prošlo nekoliko tisuća ljudi i nekoliko desetaka pobjednika u regiji. Lavinu je započeo Story Supernova Show koji je iznjedrio nekoliko odličnih pjevača, ali pobjednik Rafael Dropulić Rafo bio je zvijezda koja je brzo ugasnula.

Nakon što se proslavio, okrenuo se vjeri i prestao svirati.

 I Žanamari Lalić pobjednica je talent showa Hrvatski Idol, ali će mnogi kritičari reći da Žanamari ipak nije održala status zvijezde koji je imala nakon pobjede.

Sjećate se Patricka Jurdića? On je također bio pobjednik Hrvatskog idola, ali nakon opće euforije djevojčica koje su bile zaljubljene u njega ništa se značajnije nije dogodilo. Patrick je nastavio istim koracima te se prijavio na austrijski show Starmania, gdje je ušao među top 12 i češki SuperStar gdje nije ostvario značajniji rezultat.

I Lidija Bačić pjevala je u Hrvatskom Idolu iste godine. Nakon showa Lidija je nastavila pjevati, ali značajnijih uspjeha nije bilo dok nije napravila zaokret u karijeri i počela se skidati.

Franka Batelić pobjedila je u Showtimeu, ako se toga još netko sjeća. Danas je poznatija kao djevojka Vedrana Ćorluke, iako su joj predviđali uspješnu glazbenu karijeru.

Operacija trijumf bila je prvi regionalni talent show. Muškarci ga vjerojatno pamte po seksi Milici Majstorović, ako ga uopće pamte. U showu je pobjedio Adnan Babajić za kojeg kasnije nitko nikada nije čuo.

Otkako je Hrvatska počela tražiti zvijezdu, zvijezda je nestalo. Kim Verson snimila je nekoliko pjesama, dok se Goran Kos, najveća zvijezda showa potpuno povukao iz javnosti. 

Hrvatska je u istom showu našla i Bojana Jambrošića. Nakon što je pobjedio, snimio je nekoliko pjesama i sudjelovao u "Tvoje lice zvuči poznato." Međutim, ostaje pitanje - bi li Mišo Kovač za njega rekao da je zvijezda?

X Factor bio je nešto uspješniji projekt od Operacije trijumf. Prvu sezonu regija pamti po javnom kaosu koji je nastao nakon što su izbacili trinaestogodišnju Ilmu Karahmet. Pobjednik je bio Makedonac Danijel Kajmakovski, za kojeg ćete čuti ako naletite na njegov duet sa Željkom Joksimovićem. Sljedeće godine pobijedio je Amel Ćurić, kojemu ni druga pobjeda (pobjedio je u bosanskohercegovačkoj inačici Supernove) nije pomogla da održi status regionalne zvijezde. 

Pročitajte više