Što se dogodilo s ekipom iz Malcolma? Postali su zvijezde kao klinci, a onda su nestali...

Foto: Facebook

TEŠKO je ne osjećati se nostalgično kad vidite da su prošle godine otkako je emitirana posljednja epizoda vaše omiljene serije. Doduše, u Hrvatskoj se vaša omiljena serija vjerojatno reprizirala dok vam nije počela ići na živce, ali svejedno, osjećaj tuge što nema novih nastavaka je tu.

Prije 12 godina završeno je snimanje Malcolma u sredini, klasika iz 2000-ih koji je mnogima obilježio djetinjstvo i adolescenciju. Dok su stariji glumci iz serije i dalje u glumačkim vodama, zanimljivo je da one mlađe nećete baš viđati na malim i velikim ekranima.

Gdje je danas ekipa Malcolma u sredini?

Bryan Cranston (Hal Wilkerson)

Iako ga je ova serija proslavila, vrhunac karijere doživio je nakon nje. Od 2006. pojavljivao se u serijama poput Family Guy i Kako sam upoznao vašu majku te filmovima Little Miss Sunshine, The Lincoln Lawyer i Drive. Onda se 2008. godine dogodila njegova transformacija u Waltera Whitea u seriji koju mnogi nazivaju najboljom u povijesti, Breaking Bad. Nakon toga glumio je u filmu Trumbo, koji mu je donio nominaciju za Oscara. U posljednje vrijeme glumio je u kriminalističkoj drami Sneaky Pete te animiranoj komediji SuperMansion.

Cloris Leachman (Ida Kenzel-Welker)

Pojavljivala se brojnim filmovima i serijama, poput Seljačina iz Beverly Hillsa i The Last Picture Show koji joj je donio Oscara. U Malcolmu je glumila Loisinu majku Idu, ksenofopkinju koja uživa u tome da ponižava druge. Jedina osoba koja joj je koliko-toliko draga je Reese.

Nakon završetka snimanja Malcolma nastavila je glumiti, a bila je i najstarija natjecateljica u američkom Plesu sa zvijezdama. Trenutno joj je 91 godina i ne namjerava usporiti tempo. Trenutno glumi u Američkim bogovima.

Daniel von Bargen (narednik Edwin Spangler)

Daniel von Bargen bio je omiljeni glumac koji je utjelovio niz uloga, od gospodina Krugera u Seinfeldu do Gradyja u Super Troopers. Iako je seriju Malcolm u sredini napustio nakon treće sezone, ostao je jedan od najupamćenijih likova.

Karijeru mu je prekinula bolest. Zbog posljedica dijabetesa ostao je bez noge, a 2012. godine pokušao si je oduzeti život. U tome nije uspio, no tri godine kasnije preminuo je prirodnom smrću.

Craig Lamar Traylor (Stevie Kenarban)

Glumio je Malcolmovog prijatelja u kolicima koji se bori s astmom. Craig se pojavio u 56 epizoda, a prije uloge u Malcolmu imao je male uloge u Matildi i Hitnoj službi.

Nakon završetka Malcolma nije imao značajnijih uloga. Pojavio se u filmu Dance Fu koji je odmah otišao na DVD te još nekoliko manjih uloga.

Aktivniji je na Twitteru gdje se opisuje kao "umjetnik, glumac i spiritualist". Na Instagramu objavljuje fotografije nakita i drugih predmeta koje sam izrađuje od žice.

Christopher Masterson (Francis Wilkerson)

Od djetinjstva je povezan s glumom, njegova su braća Danny Masterson iz Ludih '70-ih, Jordan Masterson iz Last Man Standing te sestra Alanna Masterson iz The Walking Deada. Svi četvero su pripadnici Scijentološke crkve.

Nakon završetka Malcolma pet godina nije se pojavljivao na ekranima, a nakon toga se pojavio u serijama White Collar, Men at Work i Haven. Do 2008. godine živio je s Laurom Prepon, Donnom iz Ludih '70-ih. U posljednje vrijeme radi kao DJ Chis Kennedy.

Erik Per Sullivan (Dewey Wilkerson)

Imao je samo devet godina kad je postao najmlađi Malcolmov brat Dewey. Tijekom snimanja serije pojavio se u nekoliko filmova poput Joe Dirt, Unfaithful, Christmas With The Kranks i U potrazi za Nemom. Nakon završetka Malcolma, njegov rad sveo se na jednu ulogu, onu u filmu Dvanaest Joela Schumachera.

Gluma nije jedini njegov talent, svira klavir i saksofon, govori švedski i ima crni pojas u tekvandou. Studira na Sveučilištu južne Kalifornije, a na društvenim mrežama je jako samozatajan.

Justin Berfield (Reese Wilkerson)

Glumio je Reesea, Malcolmovog malo starijeg, problematičnog brata. Prije ove uloge pojavio se u seriji Unhappily Ever After u kojoj je glumio četiri godine.

Nakon završetka Malcolma u sredini pojavio se samo u jednoj epizodi TV serije Sons of Tuscon.Od 2010. godine radio kao producent i scenarist. Te je godine postao glavni kreativni djelatnik firme Virgin Producer, koja se bavi produkcijom filmova i serija. Veoma aktivno surađuje s neprofitnim organizacijama.

Jane Kaczmarek (Lois Wilkerson)

Prije uloge Lois, za koju je sedam puta bila nominirana za nagradu Emmy, imala je bogatu televizijsku karijeru. I nakon završetka ove serije nastavila je glumiti. Od 2006. godine glumila je u 15 serija te u filmovima.

Frankie Muniz (Malcolm Wilkerson)

Uloga superinteligentnog Malcolma ga je proslavila. Prije toga imao je tek epizodne uloge u tinejdžerskim serijama, a paralelno s njim snimao je hit filmove kao što su Agent Cody Banks i Big Fat Liar.

Nakon Malcolma glumio je povremeno u serijama, a danas se bavi motorističkim sportovima.

Tijekom godina imao je zdravstvenih problema te je unutar godine dana doživio dva moždana udar. Danas je zdrav, a priznao je da se većine snimanja serije danas ne sjeća.

Pročitajte više