Što se dogodilo s "Taboo"? Tom Hardy izgubio milijune na seriji o kojoj priča cijeli svijet

 Screenshot: YouTube

NOVA serija "Taboo" zasigurno je bila najočekivanija serija ove godine, a čim je BBC emitirao prvu epizodu, činilo se kao da glumac Tom Hardy koji je osmislio cijeli koncept serije u rukama ima zlato.

No, čini se da ipak nije tako. The Sun piše da je Hardy zasad na seriji izgubio nevjerojatna 2 milijuna funti. Hardy je "Taboo" osmislio u suradnji s ocem, pisao je scenarij, producirao i glumio glavni lik te za suradnju na seriji uspio pridobiti i slavnog Ridleyja Scotta.

U snimanje je utrošeno oko 10,4 milijuna funti, a serija je zasad "vratila" samo 8,4 milijuna, što je ogroman gubitak za takav projekt, pa čak i ako ste Tom Hardy.

"Ovo je prva velika TV drama koju je Tom sam radio. On je pisao, producirao i glumio glavni lik, naravno da je moralo biti nekih poteškoća", kaže upućeni izvor za The Sun.

Serija ima jako lošu televizijsku gledanost, no jedna je od najgledanijih na iPlayeru, a (iako Hardyju to puno ne znači) među najpopularnijima je i na piratskim stranicama.

Hardy se navodno nada da će gubitke pokriti prodajom prava na emitiranje, DVD-a te kroz streaminge. Serija od osam epizoda po sat vremena, trenutno se prikazuje u Velikoj Britaniji i SAD-u, a prava su otkupile i Španjolska, Portugal i Rusija. 

Nakon emitirane treće epizode, gledatelji su se počeli buniti na nerazumne dijaloge i mrmljanje glumaca, što bi moglo dodatno utjecati na gledanost.

Ipak, Steven Knight, koji je također radio na seriji, prošli je tjedan potvrdio da su u tijeku i pregovori za drugu sezonu. 

Radnja serije smještena je u 19. stoljeće i prati Jamesa Delaneyja koji se nakon 12 godina provedenih u Africi vraća u London i bori se za nasljedstvo koje mu je ostavio otac. 

Pročitajte više