Kraljev tjelohranitelj privukao pažnju ispred palače. Što to nosi oko pojasa?

Screenshot: SkyNews

JEDAN od tjelohranitelja kralja Charlesa privukao je pozornost na društvenim mrežama nakon što su osvanule snimke kraljevog susreta s ljudima okupljenima ispred Buckinghamske palače.

Charlesa su dočekale stotine ljudi koje su ga htjele pozdraviti i rukovati se s njim. Kralj je strpljivo obilazio masu, a uz njega su čitavo vrijeme bili tjelohranitelji. "Molim vas, spustite mobitele", rekao je u jednom trenutku jedan od njih okupljenima te neke čak i potapšao po ruci ne bi li spustili mobitele kojima su snimali susret s kraljem.

Nakon toga, uočen je još jedan detalj u prijenosu Charlesova susreta s ljudima ispred palače. Dok su se kretali prema okupljenima, zapuhao je vjetar te otkrio neobično oružje koje je tjelohranitelj imao oko pojasa. Činilo se da je riječ o nekoj vrsti oružja sa zlatnim detaljima.

Tri odjela tjelohranitelja

"To je zlatni pištolj sigurno", "Ma nije pištolj, sigurno je šoker ili takvo nešto", nagađalo se na društvenim mrežama. Britanski mediji ipak pišu da je vjerojatno riječ o pištolju s ukrašenim drškom. Kralja Charlesa čuvaju pripadnici Scotland Yarda.

Grupa tjelohranitelja se sastoji od tri odjela - osobna i bliska zaštita, rezidencijalna zaštita i posebna grupa za pratnju. Tjelohranitelji su uz članove kraljevske obitelji 0-24. Dva muškarca koja su bila uz Charlesa ispred Buckinghamske palače pripadali su odjelu osobne i bliske zaštite.

Elite UK Forces piše da kraljevi tjelohranitelji stalno nose pištolje Glock 17, uređaje za komunikaciju te komplet za prvu pomoć.

Pročitajte više