Što zapravo znači "ŠČ"? Mrle i Prlja iz Leta 3 otkrili su o čemu se radi

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

RIJEČKA grupa Let3 prvi put nastupa na Dori s pjesmom Mama ŠČ! koja je sa skoro 3000 glasova pobijedila u Indexovoj anketi kao uvjerljivi favorit za ovogodišnji Eurosong, a Letovci Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja su u intervjuu za HRT otkrili što uopće znači taj tajanstveni "ŠČ".

Što znači "ŠČ"?

Mrle je odgovorio na pitanje koje je svima na umu i otkrio da je riječ o najstarijem slovu abecede koja ima 63 slova.

"5000 godina starije od prve nađene abecede, to je najstarija abeceda. Sada ćemo mi tu našu abecedu na Dori poslati svemirskim brodom u orbitu. Kada dođe do armagedona na zemlji, kada se smiri armagedon, raketa će se vratiti i donijeti opet prvu abecedu", rekao je.

@hrvatska_radiotelevizija Let 3: Što znači ŠČ? #dora2023 #fyp #hrt #zavas #dora #eurovision #glazba #music #video #let3 ♬ original sound - HRT


 

No, misterij značenja "ŠČ" još uvijek nije u potpunosti riješen. Naime, Mrle i Prlja su u intervjuu za N1 otkrili kako "ŠČ" može označavati i krvnu grupu, ali da to također može biti i uzdisaj pri orgazmu ili meditaciji. Dakle, značenje je slobodno za interpretaciju.

Antiratna pjesma

Njihova antiratna pjesma je, kako kažu, posvećena mnogima.

"Tema je ratna, pjesma je antiratna, nastajala je prošlo ljeto dok sam u Splitu radio jednu predstavu. Došlo je do tog ratnog momenta da napravimo ratnu operu i Mama ŠČ je jedna od pjesama iz ratne opere", rekao je Mrle.

Letovci su također otkrili kako su htjeli na Dori nastupiti u uniformama, no pošto one nisu dozvoljene na Eurosongu, pojavit će se u stiliziranim odorama.

Podsjetimo, riječka grupa i njihov frontmen Mrle zabavljali su javnost urnebesnim pripremama za Doru, koja je uključivala plesne vježbe, izvedbu u bazenu i 18+ vježbu uoči nastupa.

Pročitajte više