VIDEO Fenomenalnim videom promovira nas UNILAD: "Evo što propuštate ako ne posjetite Hrvatsku"

Foto: Instagram

NOVA sezona serije "Igra prijestolja" podsjetila je novinare Unilada na ljepote naše zemlje, pa su odlučili ukazati svojim čitateljima je Hrvatska više od lokacije za snimanje scena iz popularnog King's Landinga.

"Evo što ćete propustiti ako ne posjetite Hrvatsku", najavili su u naslovu, a u tekstu je nazivaju "neotkrivenim draguljem Mediterana".

1. Nacionalni parkovi

Od osam hrvatskih nacionalnih parkova odlučili su izdvojiti popularna Plitvička jezera.

"Park se sastoji od šesnaest jezera koja su međusobno povezana rijekama i slapovima. Ovo je najveći i vjerojatno najljepši nacionalni park u Hrvatskoj", piše Unilad.

Osim Plitvica spomenuli su i nacionalni park Krka i njegove slapove u čijim se bistrim vodama posjetitelji mogu i okupati.

2. Kristalno čisto more

"Ako je plivanje vaš način zabave, nema ništa bolje nego istražiti hrvatsku obalu. Pronaći ćete jednak luksuz kao i na grčkim otocima, a imat ćete priliku istražiti bezbrojne špilje i otoke", kažu oni.

Osim kristalno čiste vode, hrvatsku obalu preporučuju i zbog odličnih vremenskih uvjeta, te preporučuju posjetiteljima da kušaju domaću ribu.

3. Noćni život na Zrću

Zrće navode kao najpopularniju domaću party destinaciju s mnogo klubova u kojima se mogu zabaviti nakon dana provedenog na plaži. Smatraju da ponuda "hrvatske Ibize" opravdava svoj nadimak.

4. Glazbeni festivali

Hrvatsku također preporučuju zbog mnogobrojnih glazbenih festivala gdje svatko može pronaći nešto po svom ukusu.  

Pročitajte više