Stranica koju prati 3.2 milijuna ljudi: Ovaj grad u Hrvatskoj biser je Jadrana

Screenshot: Facebook

POPULARNA stranica Be There, koju na Facebooku prati 3.2 milijuna ljudi, objavila je video iz Dubrovnika opisujući ga "povijesnim i slikovitim gradom koji vrijedi posjetiti". 

"Dubrovnik se često naziva biserom Jadrana i poznat je po očaravajućoj arhitekturi, očuvanim srednjovjekovnim zidinama i prekrasnoj obali", započeli su. 

"Srce Dubrovnika je stari grad, uvršten na UNESCO-ovu listu Svjetske baštine. Okružen je impresivnim zidinama koje su stoljećima čuvale grad. Unutar zidina pronaći ćete povijesne zgrade, crkve, trgove i slikovite ulice." 

Zidine, Stradun, Lovrijenac...  

Dubrovačke gradske zidine opisali su kao jedno od najprepoznatljivijih znamenitosti s kojih se pruža pogled na grad i more koji oduzima dah.  

Posebnu pažnju posvetili su Stradunu opisujući ga "živopisnim mjestom" koje okuplja turiste, ali i lokalno stanovništvo. Uz zidine i Stradun istaknuli su i tvrđavu Lovrijenac, s koje se pruža panoramski pogled na grad i more. 

Dubrovnik is must visit place in Croatia

Dubrovnik is must visit place in Croatia Credit:D&B Travel

Posted by Be There on Monday, 21 August 2023

"Dubrovnik ima bogatu povijest i vrijedi istražiti brojne kulturne i povijesne znamenitosti", objasnili su ističući Knežev dvor, Palaču Sponza i Dubrovačku katedralu. 

"Dubrovnik je stekao dodatnu popularnost kao lokacija koja je poslužila za snimanje popularne serije Igra prijestolja. Mnoge scene iz Kings Landinga snimane su ovdje", pojasnili su. 

Sve ljepote Dubrovnika 

Osim posjeta plažama, stranica preporučuje uživanje u mediteranskoj kuhinji u nekim od brojnih restorana u kojima vrijedi isprobati lokalne specijalitete i morske plodove. 

"Zbog svoje ljepote i povijesnog značaja Dubrovnik je važna turistička destinacija. Može nastati prilična gužva u jeku turističke sezone", objasnili su predlažući posjet u hladnijim mjesecima. 

"Dubrovnik je destinacija koja se mora naći na listi povijesnih entuzijasta, ljubitelja arhitekture i svakoga tko cijeni očaravajuću obalu te jedinstven spoj povijesti, kulture i prirodnih ljepota. Sve to Dubrovnik čini nezaboravnim mjestom", zaključili su. 

Pročitajte više