Stručnjaci tvrde da ovih deset znakova pokazuje sviđate li se partneru

Ilustracija: IMDB

STRUČNJACI su utvrdili na koje stvari trebate obratiti pozornost kako biste otkrili sviđate li se osobi s kojom ste na spoju. 

Inbaal Honigman, stručnjakinja za govor tijela, otkrila je deset ključnih znakova na koje treba paziti. 

1. Kontakt očima

Ovo je jedan od ključnih znakova povezanosti i može biti važan pokazatelj sviđate li se osobi s kojom ste na spoju. 

"Kontakt očima i dalje je najbolji pokazatelj želje. Ako se nekome sviđate, gledat će vas kad čavrljate, održavati kontakt očima, neće tražiti telefon ili sat iza vaših leđa", rekla je Inbaal. 

2. Brzina disanja

"Ako dišu brzo, znači da su uzbuđeni što sjede u vašem društvu", kaže stručnjakinja. Međutim, ako osoba diše polako, nije ni to nužno loše. To bi onda značilo da im je lijepo i da se osjećaju opuštenima u vašem društvu.

3. Pozicioniranje ruke

Ovisno o položaju ruke može se otkriti je li osoba opuštena, oprezna ili nezainteresirana.

"Prekrižene ruke prikazuju nekoga tko čuva tajne i brani se", kaže Honigman. Prema stručnjakinji, idealna pozicija bi bila da su ruke opuštene sa strane. 

4. Pozicioniranje kukova

Otvoreno držanje sjajan je pokazatelj interesa, a ako osoba s kojom ste na spoju okreće tijelo prema vama, to bi moglo značiti da spoj ide dobro. 

"Svakako provjerite održavaju li stav, jer će vam to reći da vas žele impresionirati. Ne tražimo nekoga tko će biti preblizu", kaže Inbaal. 

5. Stil hodanja

"Kompatibilni partneri sinkronizirani su u koraku, hodaju istim tempom i koračaju slične duljine. Definitivno ne tražite nekoga tko trči naprijed i ostavlja vas iza sebe", kaže Inbaal. 

6. Dodirivanje kose

Ako vaš partner ne može prestati dodirivati kosu, dobar je znak da ga privlačite i osjećaju se koketno. 

"Diranje kose je i dalje najbolji znak da je netko zainteresiran za vas. Pripazite koliko često se osoba s kojom ste na spoju poigrava s kosom. Nema kose? Možda se igraju sa šalom ili ovratnikom", kaže stručnjakinja. 

7. Izloženi zubi

Neobuzdani osmijeh izvrstan je pokazatelj da netko uživa u spoju. Veliki osmijeh, posebice ako se vide zubi, pokazuje da stvari idu dobro.

8. Pozicioniranje leđa

"Ako vam okreću leđa, okreću da bi poslali poruku nekome ili se jednostavno osjećaju nesigurno", upozorava Inbaal. 

9. Smijeh

Često se kaže da ako se sviđate nekome, smijat će se i na vaše loše šale, a to je vrlo blizu istini. U najmanju ruku, iskreni osmijeh je znak da se partner zabavlja s vama. 

"Uvijek se ponašamo najbolje u romantičnom okruženju. Slušajte zvukove - svi koji se glasno smiju, imaju suze u očima, za njih možete biti sigurni da imate njihovo srce", kaže Inbaal. 

10. Fizički kontakt

Ako vas partner tijekom spoja lagano dodiruje i pronalazi načine za uspostavljanje fizičkog kontakta, onda znajte da im se sviđate. 

"Ruka utjehe na laktu kada razgovarate o obitelji, stiskanje kako biste stali u kabinu, petica kada ispričate šalu... Sve su to geste interesa", rekla je Inbaal. 

Pročitajte više