Stručnjaci tvrde: Zbog detalja na ovoj fotki iz 2019. Meghan i Harry su napustili sve

Foto: Press

BOŽIĆNI govor kraljice Elizabete iz 2019. godine sad se ponovno našao u fokusu fanova kraljevske obitelji. Na njezinom su stolu tad bile fotografije princa Williama s obitelji, Charlesa i Camille, princa Philipa i njezinog oca Georgea VI. No Meghan i Harry te njihov sin Archie nigdje se nisu mogli vidjeti.

Kraljevski biograf Robert Lacey sad je u podcastu Pod Save the Queen izjavio da je kraljičin potez tad izazvao "sumnju" u kraljevskoj obitelji, a o istom detalju pisali su i Omid Scobie i Carolyn Durand u novoj knjizi o Meghan i Harryju Finding Freedom.

Oni tvrde da je upravo taj kraljičin potez bio razlog zbog kojeg su se Meghan i Harry odlučili odreći svojih kraljevskih titula i obaveza. 

"Harry se osjećao kao da je njega i Meghan Institucija odavno ostavila po strani i da nisu temeljni dio njene budućnosti. Nije trebalo gledati dalje od obiteljskih fotografija viđenih tijekom kraljičinog govora na Božić", stoji u knjizi koja je izašla u kolovozu.

"U salonu u Buckinghamskoj palači, gdje je kraljica održala govor, gledatelji su ugledali fotografije Kate i Williama i njihove djece, Charlesa i Camille, princa  Philipa i crno-bijelu sliku njenog oca, kralja Georgea VI. Primjetno je bila odsutna fotografija Harryja, Meghan i njihove bebe Archieja. Izvori iz palače inzistirali su na tome da su fotografije odabrane tako da predstavljaju izravnu liniju nasljeđivanja, ali za Harryja i Meghan to je bio još jedan znak da trebaju razmotriti vlastiti put", tvrde autori knjige.

S tim se slaže i stručnjak za kraljevsku obitelj britanskog Mirrora Russell Myers. "Nedostatak njihove fotografije tijekom kraljičinog božićnog govora očito je utjecao na njih", rekao je on nedavno.

Međutim, postoje i oni koji smatraju da su Meghan i Harry, ako su u tome vidjeli nešto upućeno protiv njih, bili u krivu.

"Ono što mislim da je kraljica pokušavala pokazati u toj poruci bila je budućnost Monarhije, budući nasljednici i budući vladari. Harry i Harryjev sin nisu ondje. Oni nemaju to mjesto", smatra Katie Nicholls, još jedna autorica koja se bavi kraljevskom obitelji.

Pročitajte više