Stručnjak za Eurosong preslušao pjesme s Dore, većinu ugasio nakon nekoliko sekundi

Screenshot: YouTube

DEBAN ADEREMI, jedan od glavnih urednika najpoznatijeg eurovizijskog portala Wiwibloggs, odlučio je preslušati svih 18 pjesama s ovogodišnje Dore, no nije bio baš oduševljen onim što je čuo.

U videu koji je objavljen na službenom kanalu Wiwibloggsa može se vidjeti kako je Deban s preslušavanjem krenuo od pjesme Barbare Munjas, Putem snova. Pjesmu je ugasio nakon otprilike minute i rekao kako se "za Doru treba potruditi više."

Pjesmu Borisa Štoka ugasio je nakon nekoliko sekundi uz komentar da "to jednostavno ne može slušati." No, raspoloženje mu se promijenilo kad je čuo pjesmu Damira Kedže. Rekao je da mu se pjesma sviđa, iako mu je Divlji vjetre bila puno bolja.

Osim Kedže, pohvalio je i Đaninu pjesmu Free Fallin', no odmah zatim je ponovno ostao razočaran kada je čuo pjesmu Detoura, koju je također ugasio nakon nekoliko sekundi.

Popljuvao je favorite

Svidjele su mu se i pjesme Eni Jurišić i Hane Mašić, no kada je stigao do pjesme Nevera Harmonije Disonance, koju mnogi smatraju favoritom za pobjedu, nije bio oduševljen. "Zvuče kao časne koje pjevaju. Bjelački eksperiment. Slušanje glazbe ne bi trebala biti patnja", rekao je i ugasio pjesmu prije nego što je došla do minute.

Pjesmu Kme Kme Kreše i Kiselih Kiša također je ugasio nakon nekoliko sekundi, a kada je došao do Leta 3, rekao je da je njihova pjesma "kombinacija dječje pjesmice i folklora" te je i nju jako brzo ugasio.

Ništa manje oštar nije bio ni prema pjesmi Maje Grgić, za koju je rekao da na njega djeluje poput sedativa te da ga uspavljuje, zbog čega ju je ugasio nakon nekoliko sekundi. Ista sudbina zapala je i pjesme Dom Tajane Beline te Distance Marthe May.

Rekao da HRT ne zna birati dobre pjesme za natjecanje

Ipak, kada je stigao do pjesme Meri Andraković, rekao je kako je konačno na red došlo nešto što mu se sviđa i što će dodati na svoju playlistu. Isti komentar imao je i za pjesmu Patricije Gasparini, a oduševili su ga i Splittersi, za koje je rekao da su mu favoriti.

Posljednje dvije pjesme koje je preslušao bile su Putovanje Top of the Popsa i Love at First Sight Yogija, no i njih je ugasio nakon nekoliko sekundi.

Zaključio je kako je 18 pjesama na Dori previše te je rekao kako Hrvatskoj u izboru pjesme treba međunarodni žiri, budući da smatra da HRT radi loš posao s izborom pjesama koje pušta u natjecanje.

Pročitajte više