Student medicine (22) nadigrao svih petero lovaca i osvojio 20.000 eura

Foto: Press

Krenula je druga sezona Superpotjere, a već prva epizoda donijela je brojna uzbuđenja. Dva natjecatelja, Leo i Neven briljirali su i odnijeli 20.000 i 12.000 eura kući, dok je maturantu Blažu pobjeda izmaknula za sekundu.

Student medicine odnio 20.000 eura

Leo Košuta iz Zagreba, 22-godišnji student medicine koji se u slobodno vrijeme bavi košarkom, nogometom i padelom, posebno je oduševio i lovce i gledatelje. U prvom krugu odgovorio je točno na jedno pitanje i osvojio 500 eura. Leo je u brzopoteznoj igri odlučio igrati protiv svih petero lovaca, s osam sekundi prednosti za nagradu od čak 20.000 eura.

@hrvatska_radiotelevizija Student medicine nadigrao je svih petero lovaca i osvojio 20.000 € #fyp #hrvatskaradiotelevizija #superpotjera #kviz ♬ original sound - HRT

Iako je odgovorio netočno na nekoliko pitanja te mu se prednost istopila, lovci su ga vratili u igru netočnim odgovorom na pitanje: "Koji broj dolazi nakon 21 i 34 u Fibonaccijevom nizu?" Dean je odgovorio 45, a točan odgovorio bio je 55.

U dramatičnoj završnici, najprije je Leo na pitanje: "U kojoj je TV seriji jedno od ključnih pitanja tko je majka Jona Snowa?" točno odgovorio: "Igre prijestolja." Zatim je lovkinja Morana točno odgovorila da je frazeologija dio jezikoslovlja koji proučava frazeme, no odgovor je bio izvan vremena te je Leo osvojio 20.000 eura s dvije sekunde prednosti i zaradio ovacije publike.

Pročitajte više