Studenti prodaju Trumpove tweetove i novac doniraju zakladama koje on mrzi

Screenshot: Drumpfs

BIVŠI američki predsjednik Donald Trump poznat je po svojim objavama na Twitteru, a sad ih studenti prodaju i zarađen novac doniraju zakladama i udrugama koje Trump ne voli. 

Objave prodaju u obliku NFT-a (non-fungible token), nezamjenjivog kriptografskog tokena koji je temeljen na tehnologiji blockchaina i ima vlastiti digitalni potpis koji služi kao javna knjiga, čime korisnici mogu provjeriti autentičnost i vlasništvo imovine.

Internetsku stranicu Drumpfs napravili su Theodore Horn, Jackie Ni i Jason Yu prošlog mjeseca, a već su prikupili preko 46 tisuća tweetova u obliku NFT-a i zaradili gotovo 38 tisuća kuna za dobrotvorne udruge.

"Moramo nekako podsjetiti ljude na te Trumpove tweetove. Većina njih je užasna, pa smo zaključili da bi bilo dobro zaraditi na njima i donirati novac udrugama kako bi ljudi kojima su ti tweetovi naštetili sad od njih mogli imati neke koristi", rekao je Horn, piše Unilad.

Udruge kojima doniraju su raznolike, ali trude se novac od prodanog tweeta donirati onoj udruzi koja je nekako povezana s tim tweetom. Primjerice, donirat će novac udruzi Asian American Mental Health Collective kad prodaju Trumpov poznati tweet u kojem spominje kineski virus. 

Pročitajte više