Studentica u prostorijama MSU-a organizira nesvakidašnju predstavu: "To je izazov"

Foto: Press

STUDENTICA na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu Kristina Grubiša priprema se za ispit u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti te poziva na predstavu koja će se održati u prostorijama muzeja 15, 16 i 17. listopada.

Riječ je o adaptaciji poeme Pusta zemlja T. S. Eliota, koja uz motiv legende o potrazi za Svetim Gralom, opisuje stanje krize suvremenog društva u kojoj se i danas nalazimo, uz brojne vinjete vezane za opis suvremenog britanskog društva.

"Jedan veliki lunapark"

Grubiša potragu za Svetim Gralom vidi kao "jedan veliki lunapark" te tvrdi da je to kreativna vodilja ovog projekta.

"Postaviti Pustu zemlju T. S. Eliota u kazališnoj formi sam oduvijek doživljavala kao izazov, zbog opsežnosti citata, motiva i uzora za samo djelo. Kad sam pri komunikaciji sa svojim mentorom navedenu poemu navela kao djelo koje bi htjela raditi - on je podržao mene i moj prijedlog te smo produkcijske sastanke i planiranje krenuli raditi još prije osam mjeseci", rekla je.

Projekt će se izvoditi u različitim prostorijama Muzeja suvremene umjetnosti, kroz kojeg će publiku voditi vodič i bend Puste zemlje. U projekt su uključeni studenti Likovne akademije, Muzičke akademije i Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

U sklopu predstave bit će otvorena i izložba radova studenata koju će posjetitelji moći obići od 10. do 19. listopada 2022. godine.

Pročitajte više