Studentica zarađuje tisuće dolara, a sve zbog toga kako izgleda njen život

Foto: Instagram

SIENNA SANTER na drugoj je godini studija na Harvardu, a na internetu već ima preko 302.000 pratitelja. Na društvenim mrežama objavljuje videozapise o tome kako je upala na poznato sveučilište i kako izgleda dan u njenom životu.

Santerova je svoju influencersku karijeru započela kada su je članovi obitelji i prijatelji pitali kako se uspjela upisati na Harvard, a nakon što je snimku njene spavaće sobe na Harvardu vidjelo preko 4,8 milijuna ljudi, Santerova je svoj YouTube kanal i stranicu na Instagramu počela tretirati kao honorarni posao.

"Bilo je toliko ljudi koji su me pitali kako sam se uspjela upisati i mogu li im dati savjet", rekla je Sienna za Business Insider.

"Umjesto da pišem svima, odlučila sam snimiti video i poslati im to."

Kako je izjavila, oduvijek je željela postati YouTuber.

"Oduvijek sam provodila vrijeme na YouTubeu. U srednjoj školi gledala sam ga neprestano. On je bio kao moj Netflix."

Ekipa menadžmenta YouTubea posjetila je ovu djevojku u prosincu, prije nego što je objavila svoj prvi vlog.

"Imala sam oko 2000 pretplatnika, a zaista nisam ništa radila sa svojim kanalom. Oni su me posjetili i rekli da vide potencijal u mom kanalu i da bi to moglo biti nešto veliko."

Santerova je rekla da joj je trebalo oko mjesec dana kako bi donijela odluku. Potpisala je ugovor s njima tijekom zimskih praznika, otvorivši mogućnosti sponzoriranja i angažiranja za brendove.

"Bila je to velika transakcija. Videozapisi nisu bili samo za mene. Sada sam morala biti odgovorna i prema brendovima koji su me naučili puno o vođenju vlastitog posla."

Sienna Santer dio je trenda YouTubera koji su postali poznati tako što su dijelili svoja iskustva s koledža, osobito videozapise, koji imaju milijune pregleda. Margot Lee, studentica sa Syracuse, koja ima 425.000 pretplatnika na YouTubeu, čak drži i neformalna predavanja o tome kako postati profesionalni influencer.

Kanal Sienne Santer brzo je napredovao od nekoliko videozapisa do pravog online biznisa.

"Ovaj mi kanal pomaže kako bi platila koledž", rekla je Sienna.

Neki njeni prijatelji s koledža rade povremene poslove u knjižarama i kafićima vikendom kako bi zaradili za hranu i troškove, a njen je posao YouTube.

"Moj mi kanal pomaže da se suočim s nekim stvarima puno prije nekih mojih vršnjaka i također mi puno pomaže u financijskom smislu i uči me kako raspolagati novcem."

Na YouTubeu, kreatori zarađuju od oglasa koji se postavljaju na videozapisima. Koliko će zarađivati, ovisi o broju pregleda, dužini trajanja itd.

Santerova nema sponzora na Instagram objavama, ali zarađuje od spominjanja brendova putem YouTube kanala. Kako je rekla, od toga zarađuje tisuće dolara mjesečno. Iako dosta vremena provodi na internetu, dopušta i svom menadžmentu da upravlja velikim dijelom njenog biznisa. Razlog je, kaže, to što ima mnogo obveza oko studiranja.

Pročitajte više