Stvorio je temelje za jedan od najboljih Marvelovih filmova, a za to nije dobio ništa

Foto: Press

PRVA epizoda nove Marvelove serije The Falcon and The Winter Soldier nedavno je emitirana, a fanovi su imali prilike popratiti što se dogodilo sa Samom Wilsonom i Buckyjem Barnesom.

I dok su fanovi više-manje zadovoljni, Ed Brubaker nije.

Naime, Brubaker je jedan od tvoraca Winter Soldiera, priče na temelju koje je stvoren jedan od najboljih filmova u Marvelovom univerzumu, koji je naposljetku vratio i Barnesa, bivšeg prijatelja Kapetana Amerike, kao sovjetskog ubojicu s mehaničkom rukom.

Budući da se nova serija također naslanja na njegovo djelo, mnogi su željeli znati što o svemu misli Brubaker.

U pismu Varietyju napisao je da su svi u studiju Marvel bili odlični prema njemu, ali i da je sve što je dobio bilo "hvala" koje mu je netko tu i tamo uputio jer stvorio je lika i priču koja je postala ključan dio Marvelovog univerzuma. No, dodaje i da je posao unajmljenog autora to što jest i da je oduševljen jer je nešto što je napravio postalo tako velik dio pop kulture. Ipak, tvrdi da se s tim sve teže miri.

Inače, studio Marvel uvijek se trudio barem spomenuti ljude koji su postavili temelje njihovih priča, a Brubaker se pojavio u jednoj od manjih uloga u filmu Captain America: The Winter Soldier. Međutim, ovo nije prvi put da autori ističu da zahvale ne znače uvijek novac.

Primjerice, Jim Starlin, na čijoj se priči temelji Avengers: Endgame, napisao je da se pojavio u manjoj ulozi u filmu, ali i da mu je DC izdašno platio to što se njegov lik The KGBeast pojavio u jednoj sceni filma Batman V Superman: Dawn of Justice. Drugim riječima, korištenje nekog sporednog lika DC mu je platio više nego Marvel za priču i likove kao što su Thanos, Drax i Gamora koje je stvorio ili bio dio ekipe koja ih je stvorila.

Pročitajte više