Super vijest za fanove legendi: Monty Phyton ponovo na okupu

LEGENDARNI Montipajtonovci ponovo se okupljaju - nakon desetogodišnje pauze britanska komičarska četvorka postavlja glazbenu adaptaciju "Brianovog života" pod novim imenom "Not The Messiah". Michael Palin, Eric Idle, Terry Jones i Terry Gilliam tako će proslaviti četrdesetu obljetnicu TV showa "Leteći cirkus Montyja Phytona", diljem svijeta obožavanu kako od publike, tako i od kritike.

"To je klasični finale pjesme “Always Look on the Bright Side of Life” izjavio je Eric Idle, koji je zajedno s kompozitorom John Du Prezom napisao ovaj mjuzikl. Ovaj potez legendarne britanske četvorke publika je jedva dočekala, a mnogi obožavatelji, koji Pajtonovce na okupu nisu vidjeli od posljednjeg zajedničkog intervjua 1998. godine zadovoljno sline nad u Britaniji postavljenim plakatima.

Najoriginalniji komičari svih vremena bez scenarija i koncepta


Inače, grupa po mnogima najoriginalnijih komičara na svijetu okupila se baš oko stvaranja televizijske serije "Leteći cirkus Montyja Pythona", a zajedno su snimili i četiri filma, nekoliko glazbenih albuma i postavili nekoliko kazališnih predstava.

Serija "Leteći cirkus" je započela s emitiranjem 1969. godine te je odmah privukla veliku pozornost zbog svojeg odmaka od "standardnog" humora. Osebujnost onog što je prozvano "Pythonovskim" stilom sastojala se od skečeva koji bi se često smatrali besmislenim i međusobno nepovezanim, a nerijetko ne bi ni imali završetak, a u nekim slučajevima niti početak. To je bio rezultat neobičnog kreativnog procesa Pythonovca koji bi radili skečeve u grupama po dvoje i tada se okupili zajedno, pa odlučili što od toga ulazi u emisiju. Riječima Cleesa: "Ako bi smatrali da se predugo zamaramo sa završetkom za neki skeč, jednostavno bi ga prekinuli prije završetka".

Pročitajte više