Supruga bivšeg dinamovca objasnila zašto su njih dvoje dužni 215.000 kuna poreza

Foto: Instagram

MARTA Fernandes, supruga bivšeg Dinamovog nogometaša Juniora Fernandesa, oglasila se na Instagramu nakon što je objavljeno da je nogometaš Republici Hrvatskoj dužan 215 tisuća kuna poreza. 

Marta tvrdi da je Junior Fernandes ljetos htio platiti porez na nekretninu koju je kupio, "ali referentica zadužena za njegov slučaj bila je na godišnjem odmoru".

"Dragi mediji, imam potrebu odgovoriti na objavljene članke o poreznim dugovanjima mog supruga Juniora Fernandesa.
Moram priznati kako nas je oboje neugodno iznenadila neupućenost onih koji su pisali tekstove i cijelu priču vezanu za ovu tematiku. Vjerujem kako ponekada nije lako doći do svih informacija, no barem smo moj suprug i ja uvijek bili spremni odgovarati na sva pitanja o nama i našem životu. Nažalost ovoga puta nitko nas nije kontaktirao kako bismo možda objasnili situaciju i samim time spasili i vas i nas od neugodnosti. Dogodilo se da sam ja otputovala 20.10 iz RH, a porez nam je pokušan uručiti 23. listopada", započela je Marta objavu na Instagramu.

"Radi se o porezu na nekretninu koja je kupljena preko agencije za nekretnine. Mi smo vrlo rado htjeli platiti porez te je upravo i zbog toga Junior bio u RH preko ljeta i na poreznoj na kojoj su mu rekli kako je referentica zadužena za njegov slučaj na godišnjem odmoru te da će se vratiti za dva do tri tjedna. Moj suprug je nogometaš koji ne igra u RH, ne igra čak niti na istom kontinentu što je itekako javno poznato. Upravo iz tog razloga on jednostavno nije u mogućnosti dolaziti u RH kako bi saznao da li je netko odradio svoj posao napokon, posebno u ovo doba kada su putovanja maksimalno otežana. Nisam mogla ja preuzeti jer su inzistirali da on dođe osobno", tvrdi.

"Bez ikakvih upozorenja našli smo se na listi poreznih dužnika iako smo u nekoliko navrata tražili informaciju o iznosu koji je potrebno platiti te čak i osobno dolazili u poreznu upravu kako bismo to riješili prije nego napustimo RH.
Nažalost ovo je samo još jedan dokaz kako birokracija ne radi uvijek u skladu s propisima već zbog svoje neorganiziranosti dovode ljude i obitelji u neugodne situacije.
Ovo nije jedina nekretnina koju suprug i ja posjedujemo u RH gdje planiramo i živjeti te nam nikada nije palo na pamet izbjegavati svoje građanske obaveze. Uostalom kao što se i može vidjeti prema instituciji koja je i pustila ove liste van, mi nemamo nikakvih drugih dugovanja prema RH", zaključila je.

Pročitajte više