Susanne Eman ima 330 kilograma i želi oboriti rekord: "Zanima me kako je težiti tonu"

PRETILA Amerikanka, Susanne Eman ima nešto više od 330 kilograma, ali uopće ne razmišlja o dijeti. Upravo suprotno, ova 32-godišnja majka svaki dan jede ogromne količine hrane kako bi postala najdeblja žena na svijetu. Susanne dnevno pojede oko 20,000 kalorija a cilj joj je do četrdesete godine nakupiti oko 730 kilograma. Mršavljenje joj uopće ne pada na pamet, jer osim što želi oboriti rekord, na svojoj težini i zarađuje. Suzanne je model za odjeću namijenjenu pretilim osobama te joj ne manjka muške pažnje. "Što veća postajem, bolje se osjećam. Osjećam se samopouzdano i seksi. Prije dvije godine imala sam preko 220 kilograma i čak sam počela privlačiti više muškaraca. To je bio lijep osjećaj. Cilj mi je do kraja godine imati 360 kila", tvrdi 32-godišnjakinja.

U kupovinu ide s nekoliko kolica te u supermarketu provodi po nekoliko sati dok ne nakupuje dovoljnu količinu hrane. Samo za večeru pojede oko 12 tacosa te nekoliko sladoleda s keksima. Njena djeca, 16-godišnji Gabriel  i 12-godišnji Brendin imaju normalnu prehranu i težinu. Susanne tvrdi da se brine o svom zdravlju te svaki dan radi lakše vježbe. "Malo šećem, istežem se i vježbam svaki dan. Moji mišići moraju izdržati ovoliku težinu, zato moram ostati jaka. Svaki tjedan mjerim krvni tlak i provjeravam šećer u krvi. Ako bilo koja brojka odskače od normale, zovem svog liječnika. Ali još uvijek nisam ni blizu opasnoj zoni. Voljela bih znati je li moguće težiti jednu tonu", tvrdi ona.

Njen liječnik nije pretjerano sretan zbog njenog debljanja, ali svjestan je da tu ne može ništa. "Igra ruski rulet sa svojim zdravljem, ali sposobna je sama donositi svoje odluke. Ne vidim da ima psihičke probleme ili da nešto drugo nije u redu s njom", rekao je doktor Patrick Flite. Susanne se ne obazire na preporuke liječnika, već samouvjereno tvrdi: "Zašto ne bih vidjela koliko teška mogu postati. Voljela bih razbiti predrasudu da je biti debeo nešto loše".

Pročitajte više