Suze na Dujmićevom ispraćaju: "Mučilo ga je vole li ga drugi kao što on voli njih"

Foto: Luka Šangulin/Index, Robert Anic/PIXSELL

RAJKO DUJMIĆ danas će biti ispraćen na posljednji počinak na zagrebačkom Krematoriju.

Sprovod je otvoren za javnost, a od njega su se došli oprostiti brojni kolege, poput Jacquesa Houdeka, Jasmina Stavrosa, Jasenka Houre i Vlade Kalembera.

Iako nisu uvijek bili u dobrim odnosima, Dujmićeva smrt potresla je ostale članove Novih fosila, Vladimira Kočiša Zeca, Marinka Colnaga i Sanju Doležal, koji su se došli oprostiti od njega.

Posljednji ispraćaj vodi Željko Odabašić, biskupski vikar gradišćanski Hrvata u Austriji. Nakon njegove propovijedi zasvirala je pjesma I will always love you Whitney Houston.

Uz odar stoje supruga Snježana, sin Tin i ostali članovi obitelji.

Obitelj Dujmić odabrala je počasnu stražu koja će se izmjenjivati u grupama po četvero ljudi zbog epidemioloških mjera, a koju čine Rajkovi najbliži prijatelji i kolege Ante Gelo, Sandra Hančić, Jasenko Houra, Jacques Houdek, Želimir Babogredac, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Ana Rucner, Vladimir Pavelić, Nataša Mirković, Dragan Rucner, Mario Rucner, Zoran Škugor, Hrvoje Barlović, Vedran Strukar, Emilija Kokić, Nenad Ninčević, Vlado Kalember, Jasna Zlokić i Fedor Boić.

Prigodne govore održat će Nenad Ninčević i Antun Tomislav Šaban.

S obzirom na mjere zaštite od koronavirusa, mnogi sukladno preporukama HZJZ-a nose maske, a u Krematoriju se svi drže propisane distance.

Prvi govor održao je Nenad Ninčević, koji je s Dujmićem bio bliski prijatelj.

"Želim riješiti Rajkovu enigmu. Njemu je najvažnije bilo da ga se voli, onako kako on voli druge. Uvijek je tražio milimetar više ljubavi. I stalno se pitao, vole li me? Evo, Rajko, vidiš da te vole. Svi su tu. Grdović, Nikša Bratoš, mnogi tvoji suradnici i prijatelji. Svi su tu, Rajko. A sada kad znaš da te vole, putuj! Žurilo ti se na ovaj put", rekao je.

Dodao je da ga nitko nikad neće zaboraviti, pogotovo jer su tu pjesme da nas podsjećaju na njega.

"Mislio sam nabrajati tvoje pjesme, ali sam odustao. Nećemo raditi cirkus. Radili smo ih dosta zajedno", zaključio je.


Pročitajte više