Sve duža lista pokradenih: Grubnića napao i umjetnik za kojeg je tvrdio da ga je nacrtao

Foto: Instagram

AKO STE mislili da je Marko Grubnić ukrao samo fotografije, prevarili ste se. Modni mačak pokazao se i kao ljubitelj ilustracija, a za oko mu je zapela ona umjetnika Emilija Bonadija.

Prije 35 tjedana Emilio je objavio ilustraciju muškarca s bradom u džemperu. Grubnić mu je tada komentirao "Anazing", a pretpostavljamo da je stilist koji za cijelu aferu krivi nepismene novinare mislio napisati "amazing" što bi značilo "predivno".

Ubrzo se ista ilustracija pojavila na Markovom profilu, a Grubnić je i nju "uredio". Maknuo je pjegice i boju kako bi mu nacrtani muškarac što više sličio. Uz ilustraciju je nahvalio Bonadija, tvrdeći da je savršeno utjelovio njega i njegov Valentino džemper. Iako je znao da Emilio ima profil na Instagramu, nije ga označio (u tom bi slučaju Emilio odmah znao da je Marko uzeo njegovu ilustraciju), već je njegovo ime napisao kao hashtag.

Nakon što mu je dojavljeno da se njegova ilustracija nalazi na Grubnićevom profilu, oglasio se Emilio Bonadio.

"Jednu moju ilustraciju ukrao je Marko Grubnić i koristio je bez mog dopuštenja. Nikada to nisam za njega nacrtao, crtam ljude kojima se divim ili koji me angažiraju. Ukrao je slike i drugima diljem svijeta. Koja sramota", napisao je.

On je pak označio Grubnića u svojoj objavi pa stilist zna za nju. Unatoč činjenici da dva fotografa i jedan ilustrator tvrde da je ukrao njihove radove, Marko i dalje tvrdi da su sve fotografije koje je objavio njegove te da nijednu nije fotošopirao.

Pročitajte više