Sve im je išlo od ruke, ali su jednim potezom postali najomraženiji celebovi

Foto: Instagram/EPA

VJEROJATNO su svi u jednom trenutku života imali omiljenu zvijezdu, čiju su karijeru pomno pratili, bili veliki obožavatelji, a onda promijenili mišljenje zbog jednog krivog poteza. Postoje mnogi celebovi koji su imali sve - slavu, novac, vojsku fanova, a onda su napravili katastrofalnu grešku zbog koje su izgubili sve.

Ovi celebovi su bili omiljeni u javnosti, a onda su postali omraženi i uništili si karijere zbog svojeg ponašanja.

Lizzo

Repericu su mnogi obožavali, no prije nekoliko tjedana njezini bivši plesači optužili su je zbog stvaranja toksičnog radnog okruženja. Tri bivše plesačice tužile su pjevačicu zbog tvrdnji da je podvrgavala plesače seksualnom uznemiravanju i stvarala neprijateljsko radno okruženje. Nakon toga je još šest bivših zaposlenica optužilo Lizzo za spolno uznemiravanje.

U tužbi se tvrdi da je u jednom incidentu u amsterdamskom striptiz-klubu Lizzo navodno "počela pozivati članove ekipe da naizmjence dodiruju gole izvođače, hvataju dilda koja su netom prije bila u vaginama izvođača i da jedu banane koje vire iz vagina izvođača", objavio je NBC. 

Reperica je sve optužbe zanijekala, no obožavatelji nisu sigurni kako će joj izgledati karijera nakon ovoga.

Ashton Kutcher i Mila Kunis

Glumački par naišao je na osudu javnosti nakon što su slali pisma podrške kolegi iz serije Lude sedamdesete Dannyju Mastersonu, koji je osuđen na 30 godina zatvora do doživotne robije zbog dva silovanja.

Ta su pisma objavljena na internetu, a Ashton i Mila na sebe su navukli mnogo mržnje jer su osobu koja je pred sudom proglašena silovateljem u tim pismima nazvali "uzorom", čovjekom s "iznimnim karakterom". Njih dvoje su se kasnije ispričali u zajedničkoj izjavi. No mnogi su primijetili da taj video ni nije bio isprika, već objašnjenje zašto su poslali pisma. 

Mnogi nekadašnji obožavatelji ovih glumaca po društvenim mrežama su pisali kako su izgubili poštovanje za njih te su ih žestoko kritizirali zbog podržavanja silovatelja.

 

Kevin Spacey

Glumca su četvorica muškaraca optužila za seksualno zlostavljanje, no proglašen je nevinim za devet seksualnih prijestupa između 2004. i 2013. godine.

Spacey je i prije suđenja porekao optužbe o prijestupima navodno počinjenim protiv četvorice muškaraca. Glumac se u siječnju izjasnio nevinim po tri točke optužnice za nedoličan napad, tri točke za seksualni napad i jednoj točki za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka.

Tvrdio je da su optužbe protiv njega "ludilo", "apsolutno sranje" i "ubod nožem u leđa", kao i da su muškarci bili financijski motivirani i da je jedna žrtva tražila "novac, novac i novac". Iako je proglašen nevinim, izgubio je hrpu fanova nakon optužbi.

Ellen DeGeneres

Voditeljicu su radnici optužili za stvaranje toksičnog radnog okruženja. Jedan od bivših zaposlenika novinarima je ispričao kako se na radnom mjestu suočavao s maltretiranjem po rasnoj osnovi. Nekoliko bivših zaposlenika kazalo je da su dobili otkaz nakon što bi uzeli slobodne dane na koje su imali pravo, primjerice prilikom smrtnog slučaja u obitelji.

Ellen se nakon optužbi ispričala. "Shvatila sam te optužbe vrlo ozbiljno i želim se ispričati svima koji su bili pogođeni. Ako sam ikada ikoga iznevjerila ili povrijedila nečije osjećaje, ispričavam se. Sve što se sada događa je isključivo moja odgovornost.

Suprotno onome što vidite u novinama i na društvenim mrežama, istina je da sam ja osoba koju vidite na svom televizoru, ali sam i mnogo više. Nekad sam tužna, nekad ljuta, anksiozna, frustrirana ili nestrpljiva. Radim na tome, to je proces", rekla je tada.

Bill Cosby

Bill, koji je nekoć bio poznat kao "američki otac", optužen je za drogiranje i silovanje više žena tijekom svoje karijere. Cosbyja je više od 60 žena optužilo za silovanje, seksualni napad i seksualno uznemiravanje. Odbacio je sve optužbe vezane uz seksualne zločine, no 2004. je osuđen za drogiranje i napad na Andreu Constand, bivšu zaposlenicu Sveučilišta Temple.

Proveo je gotovo tri godine u zatvoru u blizini Philadelphije prije nego što je viši sud odbacio osudu i pustio ga 2021. godine. No ove godine uslijedile su nove optužbe. Pjevačica Morganne Picard podnijela je tužbu u kojoj tvrdi da ju je glumac drogirao i silovao 1987. godine. 

Kaže da joj je  glumac konstantno davao piće i inzistirao da pije. Picard smatra da je u pićima bila droga jer se, tvrdi, onesvijestila ubrzo nakon što ih je popila. U sudskim dokumentima navela je da se u jednoj od takvih situacija "probudila gola u hotelskoj sobi s bolovima u vagini". To ju je, kaže, navelo da vjeruje da je bila silovana.

Pročitajte više