Svećenik o hajci na Valentića: Kad se radi o pretučenim migrantima, osuditelji šute

Foto: Facebook

DRUŠTVENE mreže prepune su reakcija na potez Marija Valentića koji je s fitness trenerom Šimunom Cimermanom pokrenuo akciju kojom su željeli ukazati na to da ne podržavaju odluku Stožera o zatvaranju teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara u sklopu koje su odradili tjelovježbu u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

>>Ultrakatolik Batarelo prijeti Mariju Valentiću: Ovo neće proći bez posljedica<<

>>Don Stojić razmišlja da prijavi Valentića: "To je gruba povreda svetog prostora"<<

>>Valentić nakon napada katolika zbog vježbanja u crkvi: Hvala velečasnom Zlatku...<<

Nakon što su ga napali Damir Stojić i Vice Batarelo te brojni katolici na društvenim mrežama, Valentić se ispričao. Sada se, pak, na Facebooku javio svećenik koji ima poruku za one koji su glasni u osuđivanju vježbanja u crkvi. Don Ante Žderić iz Splita na Facebooku je objavio post koji je naslovio "Bog u betonskim zidovima".

"Promašeno. Neukusno. Pretjerano. Možda bizarno. Ne bih rekao šokirajuće, nikako demonski. Bilo bi to pretenciozno dramatiziranje. Da, riječ je o upadu i tjelovježbi u zagrebačkoj crkvi sv. Mati Slobode.

Teško je razlučiti jesu li poruke osude takvog (ne)djela odraz uvjerenja ili korištenje prilike za društvenu potvrdu vlastite pravovjernosti osuditelja. Neka javna obrana popljuvane Božje časti. Važno je biti šokiran. Javno šokiran. Šok koji nije javno objavljen na društvenim mrežama se ne računa. On ne donosi društveni benefit", započeo je Žderić na Facebooku.

"Kad je Božja čast (bila) popljuvana u radnicama čije su egzistencije ugrožene kriminalnom pretvorbom, kada je pogažena u zlostavljanim ženama, opljačkanim umirovljenicima ili u pretučenim migrantima, isti osuditelji su šutjeli. Dapače, kasnije su glasovali za neke od onih koji su pljačkali i zlostavljali. Božja čast im (tada), očito, nije bila tako važna, nije (bila) dobrodošlo sredstvo vlastite društvene afirmacije. Premda čin u Zagrebu zaslužuje osudu, očito je za neke Boga više u kamenim i betonskim zidovima, nego u ljudima", zaključio je.

"DOZVOLITE RAD VJEŽBALIŠTIMA U ZATVORENIM PROSTORIMA! Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i...

Objavljuje Šimun CimermanUtorak, 1. prosinca 2020.

Pročitajte više