Švedska princeza počela volontirati u bolnici usred pandemije koronavirusa

Foto: Instagram

ŠVEDSKA princeza Sofia počela je volontirati u bolnici u Stockholmu nakon što je završila hitni trodnevni online tečaj usred pandemije koronavirusa.

35-godišnja princeza jedna je od 80 ljudi koji su ovaj tjedan završili trodnevni tečaj koji je pripremilo Sveučilište Sophiahemmet kako bi pomoglo bolnici koja je preplavljena tijekom pandemije koronavirusa.

"U krizi u kojoj smo se našli princeza se želi uključiti i dati doprinos kao dobrovoljni radnik kako bi se smanjilo veliko opterećenje zdravstvenih radnika", navela je kraljevska obitelj u priopćenju.

Ona neće raditi izravno s pacijentima, već daje podršku liječnicima i medicinskim sestrama kroz kuhinjske smjene, dezinfekciju instrumenata i čišćenje, rekla je glasnogovornica bolnice Sophiahemmet Pia Hultkrantz.

Hultkrantz je dodala kako nitko tko je prošao trodnevnu obuku neće raditi izravno s pacijentima, ali će uvelike pomoći zdravstvenim radnicima.

U bolnici Sophiahemmet, povezanoj s istoimenim sveučilištem, trenutno nema potvrđenih slučajeva koronavirusa, prenosi People.

Bolnica je povezana sa švedskom kraljevskom obitelji od 1884. godine, kad su kraljica Sofija i Norveška sponzorirale programe obrazovanja medicinskih sestara, prenosi Royal Central.

Sofija je udana za princa Carl-Filipa i imaju dva mlada dječaka, prinčeve Aleksandra i Gabriela.

Pročitajte više