Svi dijele ovu fotku manekenke s raskopčanim hlačama, priča iza nje je uznemirujuća

Foto: Instagram

PROTEKLOG vikenda stilistica Francesca Burns podijelila je fotografiju sa snimanja na kojem manekenka nije mogla zakopčati hlače koje su dobili od modne kuće Celine. Kako je Francesca naglasila, manekenka je ionako jako mršava pa je aludiranje da bi trebala biti još tanja problematično.

"Mogu li uzorci biti malo veći, molim vas? Ne želim da se itko na setu osjeća kao da nije dovoljan. Često radim s mladim ženama koje su, unatoč tome što su prelijepe, ljudska bića koja se ne bi smjela osjećati 'preveliko' za odjeću koju dobiju. Ova manekenka je sitna. Nosi veličinu 36 u najboljem slučaju. A ove hlače Hedija Slimanea za Celine nisu stale na nju. Bilo je nekoliko kombinacija iz te kolekcije i ni u jednu nije stala. Ona nije iznimka, vi ste", poručila je Francesca.

Dodala je da je ovo neprihvatljivo jer sugerira da bi trebalo biti normalno da su žene ovoliko mršave, a nije.

"Imamo odgovornost prema industriji koju slavimo i trebamo osnaživati ljude da se osjećaju snažno - zašto bi inače trošili teško zarađeni novac na ovo? Jer se žele osjećati dobro", poručila je.

Dodala je i da je njihova odgovornost paziti na to da standardi ljepote ne budu potpuno nedostižni za većinu.

Njenu objavu podržali su brojni modni insajderi, influenceri, manekenke i fotografi, ukazavši na to da je ovo problem koji se prečesto događa u modnoj industriji.

Pročitajte više