Svi pričaju o Snapchatu: Omiljena aplikacija za golišave fotke koja je zaludila i slavne

Screenshot: Snapchat/Youtube

FACEBOOK, Instagram, Twitter... društvene mreže dio su naše svakodnevnice, a sada se pomalo ali sigurno probija i Snapchat.

Brojne svjetske zvijezde već koriste aplikaciju koja je zaludila i veliki broj ljudi diljem svijeta. Sestre Kardashian-Jenner naveliko predvode s brojem pratitelja (što ni ne čudi jer su njihovi profili na Instagramu u top 10 najpopularnijih).


Zanimljiv je detalj kako je osnivač Snapchata, Evan Spiegel, u vezi s jednom slavnom ljepoticom - riječ je o anđelici Victoria's Secreta Mirandom Kerr. On je s prijateljima s fakulteta Bobbyjem Murphyem i Reggiem Brownom, 2011. osmislio ikonicu u obliku malog duha.

Spiegel je danas jedan od najmlađih milijardera, a njegovo bogatstvo procijenjeno je na 1,5 milijardi prema Forbesu.

U čemu je zapravo fora?


Snapchat omogućuje korisnicima da šalju poruke i video snimke koji se brišu nakon gledanja, a mladi su je posebno prihvatili u dijeljenju golišavih fotografija. Snapchat je tako postala noćna mora roditelja, kao i omiljena aplikacija tinejdžera i onih malo starijih.

Aplikacija je tako stekla popularnost, no i oni sad polako mijenjaju igru jer su sve veća konkurencija Facebooku - posebno kada je mlada populacija u pitanju. Zanimljivo je i to što Snapchat koristi čak 45% mladih, dok Facebook tek 16%, piše Social Media Today navodeći kako je anketa provedena na korisnicima u dobi od 18-32 godine.

Snapchat sada svako malo izbaci i neki novi efekt, kao što je to nedavno napravio sa selfie efektom duge koja izlazi iz usta. Mogu se dodavati i razni drugi efekti, kao i tekstualne poruke.

Pročitajte više