Svjedok: R. Kelly podmitio čovjeka u vladi kako bi oženio 15-godišnju Aaliyah

Foto: Guliver

BIVŠI menadžer R. Kellyja, američkog pjevača čije je suđenje zbog seksualnog zlostavljanja, reketarenja i podmićivanja u tijeku, svjedočio je na sudu. Rekao je da je 1994. godine glazbenik podmitio vladinog službenika kako bi dobio lažni identitet za tada 15-godišnju pjevačicu Aaliyah kako bi se mogla udati za njega, prenosi BBC. 

Tvrdi da je platio 500 dolara za njezinu osobnu iskaznicu i dodao kako su odluku o pribavljanju dokumenata donijeli Kellyjevi navodni suradnici nakon što je Aaliyah rekla da je trudna.

U tim je dokumentima pisalo da Aaliyah ima 18 godina, a mito je navodno plaćen 30. kolovoza 1994., samo dan prije izdavanja dozvole za vjenčanje. Brak R. Kellyja i Aaliyah poništen je nekoliko mjeseci kasnije. Nekadašnja pjevačica, punog imena Aaliyah Dana Haughton, poginula je u avionskoj nesreći 2001. godine.

Podsjetimo, zvijezda R&B-a, pravog imena Robert Sylvester Kelly, već se desetljećima suočava s navodima o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju žena, među kojima su mnoge tinejdžerice. Optužbe je više puta odbacio. Ako bude osuđen po svim točkama optužnice, R. Kelly mogao bi biti osuđen na nekoliko desetljeća zatvora.

Prvi svjedok na suđenju bila je 28-godišnja Jerhonda Johnson Pace koja je poroti rekla da je bila maloljetna kada je s pjevačem imala spolne odnose.

Pročitajte više