Svjetski poznata klinika za transplantaciju kose otvorila svoja vrata i u Sarajevu

Foto: Press

POZNATI crnogorski pjevač i kantautor Bojan Marović, nakon neuspješne transplantacije kose, odlučio se ponovo okušati svoju sreću I odlučio se na drugu operaciju transplantacije kose i prepustio se u ruke naših stručnjaka.

“Vidio sam da mnoge moje kolege koje to rade i da im nije baš uspješno međutim kad sam došao ovdje i video Vaše pacijente i ljude koji su radili kod vas, ja sam shvatio da je to potpuno jedna druga priča” Bojan Marović o Vatanmed Klinici

Pogledajte iskustvo poznatog crnogorskog pjevača Bojana Marovića.

 

Turska kompanija VatanMed koja uspješno posluje u mnogim svjetskim zemljama kao što su: Meksiko, Obala Slonovače, Etiopija, Turska, Albanija, Kosovo,Irak,  otvorila je svoju podružnicu u Importanne centru u Sarajevu i svojim pacijentima nudi vrhunske tretmane za transplantaciju kose, brade, brkova i obrva kao i najmodernije mezoterapije, kao I  terapije krvnom plazmom. Dakle, ukoliko imate probleme s nedostatkom kose, zbog toga ste nesigurni i nesretni, a želite ponovo uživati u svom izgledu,  ne morate putovati u daleke zemlje i plaćati astronomske cifre. Uğur Öztürk  - doktor i vlasnik klinike VatanMed.

VatanMed, centar za transplantaciju kose, do sada je usrećio desetine hiljada pacijenata u svijetu, I vratio im samopouzdanje I izgubljenu kosu. Kompanija je osnovana je 2007. godine u Istanbulu, a vlasnik klinike je ugledni turski doktor Uğur Öztürk. Trenutno ima 15 poslovnica širom planete, te dvije glavne filijale u Istanbulu. VatanMed je kompanija koja djeluje u skladu sa zakonima zdravstvene zaštite i pridaje važnost liječnicima, klinikama i zdravstvenom osoblju. Operacije se  obavljaju s visokim komforom u sterilnim salama.

Zahvat je potpuno bezbolan

Usluge zahvata transplantacije kose potpuno su bezbolne, a zadovoljstvo pacijenta je na najvišem nivou. Vatan Med tim se sastoji od potpuno profesionalnih plastičnih kirurga i medicinskog osoblja koje je u svakom trenutku spremno pružiti pomoć svakom od naših cijenjenih pacijenata. Tradicija, profesionalnost, desetine tisuća sretnih pacijenata izuzetna su preporuka da baš u Sarajevu riješite problem gubitka  kose koji vas tišti I uzrokuje manjak samopouzdanja.  Da bi ostvarili kontakt dovoljno je da u formi ispod upišete svoju email adresu:

Metode transplantacije kose

DHI metoda - predstavlja metodu direktne transplantacije kose. Ova metoda je rezultat potrebe pacijenta da ne šišaju postojeću kosu, te se često naziva i "tehnikom olovke"   Potreba za ovakvim metodama transplantacije je proizašla zbog činjenice da se kod čak 85% muškaraca prorijedi kosa do pedesete godine života, a pored toga točno je da se ista situacija može detektirati i kod žena ali u nešto manjem postotku, točnije više od 50% ima neki vid prorjeđivanja kose tijekom života. Ova metoda prati sličnu proceduru kao i ostale metode transplantacija kose. Zapravo kirurg vrši ekstrakciju folikule dlake s jednog dijela pacijentovog vlasišta, najčešće je to potiljak, te iste folikule transplantira na dijelove koji su izgubili  ili su tu dlačice jednostavno prorijeđene.  Iz tih folikula će kroz određeno vrijeme rasti nove dlake.

Sapphire metoda - zahvat koji se obavlja ovom metodom je dobio ime po instrumentu koji se koristi prilikom operativnog procesa čiji je vrh napravljen od dragog kamena – safira, što proces čini 100% preciznim s minimalnim rezovima, smanjenim ljuštenjem kože, kao i bržim periodom oporavka.

FUE metoda - danas je jedna od najčešće korištenih metoda u liječenju problema gubitka kose. Ova metoda je često preferirana zbog brzine, bezbolnosti i dobrih rezultata, te postaje široko rasprostranjena. Postupak je jednostavan i siguran, donosi kvalitetne rezultate, a uspješnost transplantiranih folikula je čak 98%.

Nakon zahvata slijedi proces oporavka, a VatanMed tim garantira podršku 24 sata. Proces zacjeljivanja traje 7-10 dana.

Ako imate potrebu za zahvatom koji će zaista promijeniti vaš život i samopouzdanje ili želite saznati više detalja budite slobodni pozvati +387 61/ 250 - 020, a za više informacija posjetite i VatanMed web stranicu klikom ovdje.

Pročitajte više