Svjetski putnici okupljaju se u Šibeniku, među njima je i Indexov putopisac

SVIBANJ je već tradicionalno mjesec Croatian Travel Festivala koji se održava na nekoliko šibenskih lokacija, a među zanimljivim temama i predavačima našao se i Indexov putopisac Vedran Buble koji će prvog dana predstaviti Nikaragvu. Vedran je svoje doživljaje opisivao u putopisima koje je pisao za Index, a pročittai ih možete OVDJE.

Osim Vedrana kroz svoja putovanja provest će vas Goran Subašić, Valentina Beg, Damir Vujnovac, Ivan Rako i Saša Pjanić.

Croatian Travel Festival je projekt kojeg je Hrvatski klub putnika pokrenuo u Šibeniku, 2012. godine. Ideju organizatora da festival preraste u tradicionalno godišnje okupljanje najpoznatijih putopisaca i putnika podržali su sudionici, ali i publika.

Za sve koji neće uspjeti doći omogućen će biti live prijenos predavanja na online kanalima Hrvatskog kluba putnika i kanalima Festivala. Ove godine, osim novih i starih predavača, na festivalu će gostovati Mate Janković, Vedran Mlikota, Davor Rostuhar i koncert grupe Detour.

Festival počinje u četvrtak 24. svibnja u klubu Azimut, gdje će Srednji istok predstaviti Goran Subašić, Island Valentina Beg. Za kraj prvog dana ostaje Nikaragva koju će dočarati Vedran Buble.

Drugi dan festivala druženje se premješta na Trg Ivana Pavla II gdje će Damir Vujnovac okupljene odvesti na maraton u Saharu, a Ivan Rako i Saša Pjanić na najveći humanitarni reli na svijetu.

Nakon ovih "old school" putovanja, u novu dimenziju publiku će odvesti Dejan Nemčić koji je proputovao svijet uz pomoć Skypea, a isto tako se sprema i u svemir.

Nakon svečane dodjele Nagrade Dijana Klarić, koja se dodjeljuje u pet kategorija, u Azimut će se održati koncert grupe Detour.

Treći dan festivala okupljeni će putovati 1100 kilometara otokom Shikoku s Majom Klarić i Goranom Blaževićem, Riana Petanjek opisat će Filipine, a Jasen Boko će ispričati što je sve otkrio o Che Guevari putujući od Patagonije do Kube.

Veliko finale trećeg dana u znaku je Himalaje i Vlaja. Vedran Mlikota ispričat će više o svojoj ekspediciji na vrh Mera, a će Davor Rostuhar publiku zagrijati pričom o ostvarenju svog Polarnog sna. Na festival po prvi put dolazi i hrvatski chef Mate Janković.

Ovogodišnji Croatian Travel Festival zatvorit će priče o volontiranju u Tanzaniji Jadranke Klisović, kako je Josip Polašek preživio mjesec dana u Peruu i što je sve Neno Jurjević prikupio u japankama kroz 10 godina putovanja. Jurica Galić opisat će avanture na Rapa Nui, a Gordan Nuhanović se vraća u prošlost, u SSSR.

Sam Festival zatvorit će pripovjedač Vedran Bađun s pričom iz jugoistočne Azije i Južne Amerike.

Pročitajte više