Tajči sprema veliki božićni koncert u Bjelovaru: Poslušajte kako "Kyrie Eleison" zvuči u njenoj izvedbi

IAKO ove jeseni Hrvati ipak nisu dobili priliku slušati Tajči u pop izdanju, budući da je odgodila veliku regionalnu turneju, jedna od najpopularnijih regionalnih zvijezda s početka devedesetih ipak će uskoro zapjevati pred hrvatskom publikom i to 22. prosinca u Bjelovaru, gdje sprema veliki božićni koncert. Uoči tog nastupa je u suradnji s Branimirom Mihaljevićem snimila posebnu adaptaciju tradicionalne božićne pjesme "Kyrie Eleison".

"Iznimno se veselim prilici da se i ja pridružim lijepom, i već tradicionalnom, glazbenom događaju u Bjelovaru i dam svoj doprinos humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za pomoć Udruzi oboljelih od cistične fibroze", izjavila je Tajči o svom nastupu na ovogodišnjem koncertu koji se odvija pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

"Kako je Božić obiteljski blagdan, zgodno je to što je cijela priča oko mog nastupa i izdanja `Kyrie Eleison` usko povezana uz obitelj - Tihomir Vondra, predstavnik organizatora koncerta, surađivao je s mojim ocem. Svakog Božića moj tata bi me nagovarao da gostujem na tom poznatom koncertu. Tek su se sada datumi moje turneje u SAD-u i bjelovarskog koncerta poklopili", kaže Tajči o svom dugoočekivanome gostovanju, prvome na našim prostorima nakon mnogo godina.

"Branimir Mihaljević i ja smo isto povezani obiteljskim vezama - moj otac i njegov otac Mario bili su dobri prijatelji. Mario je i napisao singlove koje je moj tata snimio početkom osamdesetih. Jako mi se sviđa Branimirov rad - posebno njegovi simfonični aranžmani i vrlo kreativni etno detalji - pa sam krajem ljeta odlučila kontaktirati s njim u vezi suradnje", dodala je.

Tom istom pjesmom "Kyrie Eleison" Tajči već godinama otvara svoj božićni koncert "Emmanuel - The story of Christmas", koji ove sezone doživljava svoju 300. izvedbu. "Božić je duboko mističan duhovni blagdan kojega, uz veselje, radost i titraj tisuću lampica, obilježava i čežnja duše za prelazom iz mraka u svjetlo, iz tuge i samoće u ljubav. Branimir je to savršeno preveo u glazbenu sliku", navodi Tajči.


"Ništa nije ni teško ni nemoguće kad nas srce vodi"

"Kyrie Eleison" jedna je od pjesama koja se našla na ovogodišnjem albumu "Merry Christmas". Tajči je sa svojim sinovima snimila još dvije originalne pjesme na engleskom, s kojima sretna obitelj uveseljuje američku publiku. U posljednje vrijeme Tajči često posjećuje rodni Zagreb, a sve s iskrenim željama da svoj put - od pop zvijezde do umjetnice čiji je rad odraz njenog životnog puta i duhovnih spoznaja, podijeli i sa svojim starim fanovima.

"Istina da je naporno živjeti na relaciji Cincinnati - Zagreb, ali postala mi je draga ta ruta na kojoj ću provesti puno vremena do ostvarenja svojih ciljeva. No, ništa nije ni teško ni nemoguće kad nas srce vodi", navodi Tajči.

Suradnja s Branimirom Mihaljevićem, nove pjesme, nastup na bjelovarskom Božićnom gala koncertu, naglasak na važnost obitelji, samo su dio priče koju se Tajči sprema podijeliti na najavljenoj turneji "Ludujemo s Dušom", koja je zaintrigirala čitav glazbeni svijet ovih prostora. "Pomicanjem datuma velike regionalne turneje otvorio se novi, duži period u kojemu ću imati priliku dolaziti doma, surađivati s prekrasnim, talentiranim ljudima, stvarati nove pjesme i zaista na jedan iskren način obnoviti i uspostaviti vezu s publikom", zaključuje popularna Tajči te od srca želi svima mirne i blagoslovljene božićne blagdane.

Pročitajte više