Tajlanđanka na izboru za Miss Universe nosila haljinu iza koje stoji posebna priča

Foto: Profimedia/Instagram

NA OVOGODIŠNJEM izboru za Miss Universe, koji se u subotu navečer održao u New Orleansu, pažnju je svojom haljinom privukla Anna Sueangam-iam koja je predstavljala Tajland.

Nosila je večernju haljinu iza koje stoji posebna priča. Haljina je napravljena od aluminijskih otvarača za limenke i dodatno ukrašena Swarovski kristalima.

"Ono što mnogi smatraju bezvrijednim..."

"Moja haljina - moja osobna poruka svemiru. Odrastajući uz roditelje skupljače smeća, moje djetinjstvo bilo je okruženo hrpama smeća i materijala za recikliranje.

Ova jedinstvena haljina je namjerno skrojena od odbačenih i recikliranih materijala, točnije od otvarača za limenke, kako bi se svemiru pokazalo da ono što mnogi smatraju bezvrijednim zapravo posjeduje vlastitu vrijednost i ljepotu" objasnila je Anna na Instagramu.

24-godišnja Anna je odrasla u sirotinjskoj četvrti u Bangkoku, a u jednom trenutku obitelj ju je poslala u hram kako bi je zaštitili od nesigurnog okruženja. Tijekom školovanja je radila razne poslove, a osobno iskustvo navelo ju je da se počne baviti pitanjem pristupačnosti obrazovanja u Tajlandu.

Podsjećamo, novom Miss Universe proglašena je Amerikanka R’Bonney Gabriel.

Pročitajte više