Ovaj tip se penje na kladionicama i prijeti srušiti Baby Lasagnu

Foto: Instagram

TALIJANKA Angelina Mango pala je na eurovizijskim kladionicama s trećeg na četvrto mjesto. Na treće mjesto kladionica skočio je Nizozemac Joost Klein i njegova pjesma Europapa. Trenutno mu kladionice daju 12% šanse za pobjedu. 

Joost Klein na Eurosongu će pjevati na nizozemskom jeziku, što baš i nije običaj Nizozemaca na ovom natjecanju. Pjesmu Europapa napisalo je šest autora, a nizozemska nacionalna televizija predstavila ju je krajem veljače ove godine. Odmah po objavi zavladala je tamošnjim top ljestvicama.

Baby Lasagna trenutno je drugi na eurovizijskim kladionicama s 18% šansi za pobjedu. Prva na kladionicama je Švicarska kojoj kladioničari trenutno daju 25% šansi.

20 milijuna pregleda

Pjesma Europapa je na službenom YouTube kanalu Eurosonga objavljena prije mjesec dana i dosad je skupila 20 milijuna pregleda. Nijedna pjesma koja je objavljena u tom periodu ili ranije ove godine nije ni blizu nizozemskoj.

Obožavatelji pišu da je ovo "bolestan" broj pregleda u tako kratko vrijeme. "Ovo je nevjerojatno, odlična pjesma", navode u komentarima. Stihovi pjesme Europapa su pismo Joosta pokojnom ocu koji je preminuo od raka i rekao mu da nema granica za ono što može postići. 

"Europapa govori o siročetu koje putuje Europom (i izvan nje) kako bi pronašlo sebe i ispričalo svoju priču. Isprva ga ljudi ne prepoznaju, ali on nastavlja grabiti svaku priliku da bude viđen. Pjesma je posveta mom ocu. Odgajajući me, prenio mi je širok pogled na svijet", izjavio je Klein.

Pročitajte više