Tarik Filipović: To su sve gluposti i naklapanja!

BURA oko voditeljskog angažmana Tarika Filipovića u HTV-ovom kvizu "Tko želi biti milijunaš" nikako se ne stišava. Neki mediji tvrde kako će Tarik ostati voditelj kviza, ali će, kako bi se iskupio za eventualnu štetu koju je svojom izjavom nanio dječjoj bolnici u Klaićevoj, od svojeg honorara, koji navodno iznosi 60 tisuća kuna, svaki mjesec Onkološkom odjelu Klaićeve bolnice trebati isplaćivati 45 tisuća. "To su totalne gluposti. Odakle uopće tim ljudima cifre s kojima barataju. Prije svega, nepristojno je i zločesto iznositi nečija primanja, pogotovo kada informacija nije točna", odgovorio je Tarik i dodao kako još uvijek nema nikakvu službenu informaciju o svojem ostanku ili odlasku iz "Milijunaša".

Neki tvrde i kako je Filipović upravo sada na sastanku s direktorom HRT-a Blagom Markotom koji mu iznosi uvjete za nastavak suradnje za sljedećih nekoliko mjeseci. No, on nije bio na nikakvom sastanku, već je vozio djecu u vrtić i još jednom ponovio: "Još uvijek ne mogu ništa komentirati i reći. Sutra će se održati sjednica Vijeća HRT-a i nakon toga ćemo i ja i vi imati nešto konkretno". "Moja savjest je čista, jedino mi je kao čovjeku žao što je sve interpretirano na krivi način, ali to sam ja i to je moj stil vođenja", odgovorio je Filipović na pitanje hoće li zbog ove situacije u buduće drugačije pristupati svojoj voditeljskoj ulozi i mijenjati stil. Dodao je i kako mu, ukoliko nastavi voditi "Milijunaša" nakon cijele afere, neće biti problem raditi svoj posao kao do sada.

Ponosan zbog podrške kolega glumaca

Podrška kolega, na čelu s Reneom Bitorajcem, veoma mu znači. "Ja sam također glumac, zaposlen u kazalištu Kerempuh, i ja bih stao na stranu svojim kolegama. Nisam iznenađen njihovim postupkom jer takva atmosfera vlada u našim krugovima, ali želim naglasiti da sam jako ponosan zbog toga", rekao je Tarik s kojom se solidarizirao i Robert Kurbaša jer je, navodno, nakon što je snimio dva probna pilota "Milijunaša", odbio zasjesti u koleginu stolicu.

Podsjetimo, čelnike javne televizije razljutila je Filipovićeva izjava kako bi bolnica u Klaićevoj i dom za djecu u Nazorovoj trebali biti u zlatu s obzirom koliko je novca sakupljeno u humanitarnim akcijama. Voditelj je objasnio kako se izjava nije odnosila na to da je čelništvo bolnice neprimjereno potrošilo novac, nego da dosta toga nije ni stiglo na planiranu adresu. Ipak, izjava je toliko razljutila direktora programa HRT-a Domagoja Božidara Burića te je smijenio urednika kontakt programa Marija Sedmaka, urednicu "Milijunaša" Maju Jurković, a urednici zabavnog programa Elizabeth Homsi umanjio plaću za 10 posto.

Pročitajte više